2020 – ett år i en slowcooker

Jag tycker om att vid nyår skriva en årssammanfattning om hur mitt matår har varit. Då får jag möjlighet att fundera, tänka och bli inspirerad inför nästa år. Det blir som en nystart och efter 2020 så behöver typ alla en nystart 🙂

Pulled chicken

Årets första recept var en riktigt god köttgryta med rödvin som passade utmärkt efter julhelgen. Sedan la jag upp mitt allra första slowcookerrecept i ny tappning- pulled chicken– där jag även skrev om misstag som jag gjorde i början när jag började med slowcooking.

Februari så boostade vi immunförsvaret (vilket vi verkligen behöver i dessa tider) och vi hann precis fira min 6 åring innan hela världen vändes upp och ner på med Corona.

När man tänker tillbaka på det så är det fullkomligt ogreppbart hur en hel värld har ställt om under detta år. När jag ser på filmer där folk kramas eller har stora fester så blir jag lite stressad för – Hallåå! Social distansiering! Jag känner en sorg att hela detta år har jag ropat till barnen- Nej, INGA KRAMAR. gå inte nära någon!! Var är HANDSPRITEN! Vi har dock kramats desto mer hemma…

Matmässigt så blev det hemmajobb och luncher som lagades i slowcookern

Våren bjöd på galet god slökokt, nyskördad lök vilket var en total gamechanger. Eftersom jag jobbade hemma så satt jag på altanen och jobbade och har aldrig odlat så mycket tomater och paprikor, i vår ska jag bli totalt galen och har fått coola frön från vänner och fantastiska Millan på Saltochpeppar.se

Mitt i allt kaos kom dock det mest fantastiska med 2020- Eva på Isaberg Förlag tyckte att ge ut en bok med mig var en strålande bra idé. Detta har betytt så galet mycket för mig. Dels för att det är en livslång dröm som går i uppfyllelse, dels för att jag under Corona har haft kokboken som en godispåse som jag har hoppat ner i när jag inte orkar med världen.

Ni som följt mig ett tag vet att paj är mitt liv. Jag gör minst en paj i veckan och äter till frukost, mellis och ibland middag. Jag gör den sockerfri och varierar mellan olika mjöler som bovetemjöl, quinoamjöl, vetemjöl mm. Jag äter den alltid med vaniljkvarg. Jag kan erkänna att det egentligen började som en ursäkt för att få i mig kvarg. Jag tränar normalt väldigt mycket och är alltid hungrig och kvarg mättar väldigt bra. Dock föråt jag mig på kvarg för några år sedan och kunde bara inte få i mig det. Men sen tänkte jag att kvarg med vaniljsmak och äppelpaj borde vara en bra idé. Vilket det såklart var och sen dess är paj med kvarg mitt liv 🙂

I augusti smygstartade vi grytsäsongen med en lyxig gulasch

Jag startade även ett samarbete med Coop Folkparken i Södertälje där jag har en egen kyl där jag tar fram recept varann vecka till deras kunder för att underlätta matlagning i vardagen.

I september gör jag helstekt rostbiff i slowcookern vilket blev vansinnit gott samt en mumsig morotssoppa med ingefära

Morotssoppa med ingefära

I oktober gör jag en sjukt god Butternutsoppa med kokosmjölk och granatäpple och en köttfärssoppa med curry och äpple

Köttfärssoppa med curry och äpple

November inleddes med en italiensk pulld beefgryta med bacon som var amazing och vi preppade advent med Glöggryta med bacon, champinjoner och kakao som blev en av mina mest lästa recept under julen 🙂

Sen kom den- boken <3 Jag var så laddad för att den skulle komma och att jag skulle få hålla i den själv så jag var inte riktigt förberedd på alla fina kommentarer från er som strömmade in. Satt och bara bölade här hemma av lycka och sen att boken sålde slut på 4 veckor och jag fick t o m ligga 2:a på bokus mat & dryck- lista över bästsäljare var som en dröm. Boken är på omtryck så den kommer snart att finnas att köpa 🙂

Julen bjöd på julskinka i slowcookern och sedan en amazing pulled beef med mango chutney och curry som oxå blev en hit hos er.

Jag startade en tävling i världens mat tillsammans med Crock-Pot vilken jag tyvärr fick pausa pga att jag fick Corona och blev rejält dålig och tappade lukt och smak. Men lukt och smak kommer tillbaka och jag har tre recept som jag nu efter nyår ska tillaga och sedan utse en vinnare 🙂

Nu kör vi 2021 som ska vara ett slowcookingår har jag bestämt 🙂
För att i maten finns kärlek, smaker och upplevelser som vi behöver mer än någonsin och du är bara ett recept från detta. Så fyll ditt liv med mat och utforska, våga misslyckas och njut så hoppas jag innerligt att nästa nyår så är världen inte i kaos

Tack för att just du är en del av min matvärld! Det är som att ha en familj jag kan dela min kärlek till mat med och det betyder oerhört mycket för mig

<3

1 comment on “2020 – ett år i en slowcookerAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *