Fiskgryta med saffran i din Crock-Pot

Denna gryta är så enkel och god och grönsakerna kan med fördel stå länge för de tar tid att bli mjuka. Ha i fisken när du kommer hem och kör på hög en timme- Klart och simsalabim så är middagslogistiken klar!

Servera med nybakad baguette, en klyfta lime och aioli så är vardagslyxen komplett!

Fiskgryta med saffran och tomat
500 g lax
400 g Alaska pollock eller torsk
1 gul lök, hackad
0,5 g saffran
2 stora morötter
2 palsternackor
1 zucchini
0, 5 liten kålrot
2 finhackade vitlöksklyftor
2 fiskbuljongtärningar (eller 3 msk hummerfond för extra lyx)
4 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
Cayennepeppar

Gör så här:
Skär alla grönsaker i bitar. Fräs lök, vitlök och saffran i någon minut på medelhög värme och lägg i det i pottan tillsammans med de hackade grönsakerna, krossade tomater, vatten, buljongtärningar, vinäger, tomatpuré, socker, salt och cayennepeppar. Låt koka 8-10 h på låg. Lägg i fisken ca 1 h innan du ska äta och ställ Crock-Poten på hög.

Viktväktarna flex: 0 SP 😊

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Yvonne Henriksson skriver:

    Hej, jag tänker göra Fiskgryta med saffran i min Crock Pot. I receptet finns ingen uppgift om hur mycket saffran det ska vara. Dessutom ska det vara lök, men hur mycket? Jag ska bjuda mina systrar på denna gryta. Den ser så god ut.
    Mvh/Yvonne Henriksson

  2. Yvonne Henriksson skriver:

    Hej, jag tänker göra Fiskgryta med saffran i min Crock Pot. I receptet finns ingen uppgift om hur mycket saffran det ska vara. Dessutom ska det vara lök, men hur mycket? Ska bjuda mina systrar på denna gryta. Den ser så god ut. Mvh/Yvonne Henriksson

    1. Linda skriver:

      Hoppsan, bra att du såg det , fixar det på en gång…👍😊

  3. Yvonne Henriksson skriver:

    Bjöd på fiskgryta.. nästa gång använder jag halva mängden av dom passerade tomaterna och utesluter tomatpure’n.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *