Om mig…

Om mig…

Hej och välkommen till min mathörna 😊

Jag heter Linda och bor i Järna utanför Södertälje med min man och två barn.

Mitt matlagningsintresse började redan vid 10 år då jag tog över matlagningen hemma. Jag har starka minnen av att jag och min mamma stod vid en sås eller och gryta med varsin tesked i handen och smakade, funderade, tittade på varandra och sen… lite mer soja? salt? peppar? tomatpure? och så kunde vi stå i 20 min och bara försökte få fram en perfekt smak.

Min kärlek till matlagning i slowcooker började när jag såg ett inlägg på en blogg om pulled chicken och undrade – Vad är det för maskin? Jag önskade mig en sådan där maskin och fick en i julklapp av svärmor och jag såg på min man att han tänkte -Jippi, en till pryl i köket som kommer ta plats och användas 3 gånger per år. Tji, fick han till både hans och min förtjusning när jag upptäckte varför denna apparat har räddat min matlagning om och om och om igen…

Jag lagar mat med min slowcooker säkert 3-4 gånger i veckan. Med två barn och massor att göra så vill jag ha varierad och nyttig mat så ofta det går (självklart så blir det falukorv och makaroner oxå) och att förbereda en maträtt och sen låta den lagas under en dag eller en eftermiddag och sen komma hem till färdig mat är helt otroligt.

Mina recept försöker jag hålla väldigt enkla och med basingredienser så att alla kan laga dem. Jag hoppas att du blir inspirerad av mina recept och tveka inte att kontakta mig om du har tankar eller frågor:

linda@lindasmathorna.com

Jag har släppt två kokböcker om slowcooking och gjort en ljudbok. Läs mer om det här

Vad glad och laga mumsig mat 😊👍 och glöm inte att följa mig på Instagram och Facebook för mer matlagningsinspiration i vardagen

/Linda

59 comments on “Om mig…Add yours →

  1. Min dotter går på dagis hos din svärmor. Tack för ett skönt gym md många ”egna” timmar. Mvh Kristina

  2. Åh vilken guldgruva din blogg är med alla crockpot-recept! Fick en i födelsedagspresent förra året men inte använt den så mycket men nu när jag hittade din sida med alla recept så får den komma fram ur skåpet igen!

  3. Hej o tack för en fantastisk receptsamling. Ville kolla receptet Pestokyckling med tortellini idag, men där är fel recept länkat…. man får upp en sötpotatis-soppa….

    1. Det beror på när du lägger i den. Om den är tinade så räcker det med typ 30-45 min men lägger du i den fryst så tar det nog typ 1, 5 h eftersom det tar en stund att få upp temperaturen igen i grytan.

  4. Har nyligen hittat till din sida… bra med alla recept jag hittar här. Jag ser att du nu har en nyare Crock Pot men innan den hade du en med keramikgryta (vad det ser ut på bilderna)
    Jag har inte använt min mycket… endast fyra gånger. Men såg igår när jag diskat den att den har blivit fläckig i kanterna mot botten och jag får inte bort det. Blir den så efter användning? Annars är det något som jag har gjort fel om det är för jag hade kokosmjölk i den.
    Tacksam för svar

    1. Hej Pernilla
      Precis, jag har under många år haft keramikgrytan och det har fungerat utmärkt. Jag har också fått lite fläckar till och från men upplever att de försvunnit efter ett tag. Vet inte var det beror på. Men laga på du 😀 inget som påverkar matlagningen. Du kan absolut ha kokosmjölk i 😊
      Lycka till med din matlagning ❤

  5. Hej,
    Så kul att hitta din sids med så mycket läckra Crockpot recept. Jag har några frågor. Vad blir bäst att köra på låg eller hög, står oftast båda,
    Vad händer mef näringsämnen när man småkokar? Tycker att mycket av det jag lagat blir pulled, stek, kycklingfilé mm. Har kört efter recept jag hittat (inte dina) men verkar som min gryta blir klar betydligt snabbare, några tips hur jag ska tänka?
    Tack för en bra sida😊
    /Anna

    1. Hej Anna
      Vad roligt att du hittat till min blogg 😊 hög eller låg är lite beroende på vilken rätt man lagar och hur mycket tid man har själv. T ex bolognese och Chili con carne spelar ingen roll (även om jag föredrar låg och länge för då kan man vara borta hela dagen). Pulled kött behöver gå på låg och grönsaker såsom potatis och morötter oxå. Men annars är det ok med båda. Ofta tycker jag att recepten säger mycket längre tillagningstid än vad som blir bra. Vill man t ex laga kycklingfile så ska man absolut inte köra då länge, det blir jättetorrt. Men ju fetare kött desto längre kan man köra utan det blir torrt. Sen är de olika slowcookers lite olika så lita på din instinkt och börja alltid laga på den lägre tiden innan du vet hur din slowcooker beter sig..
      Lycka till 😊😊👍👍

  6. Hej Linda!
    Tänkte prova att göra din sjömansgryta på högrev med pressgurka.
    Detta är första gången som jag använder en slow cooker. Vi har brynt köttet innan det har hamnat i cookern. Är det så att du slår i öl i grytan eller blir det mycket vätska under tiden som maten tillreds i cookern?
    Kunde inte se i receptet att man skall tillsätta öl.
    Tacksam för svar.
    Per

    1. Hej Per
      Vad bra att du noterade detta, ser att jag glömt att skriva in ölen i receptet 👍👍😊😊 jag har i ölen från början.
      Lycka till 👍

  7. Hej!
    Jag har 1kg talg som jag vill smälta. Har du någon aning om hur jag ska gå tillväga?
    Tacksam för svar!
    Vänliga hälsningar

  8. Hej Linda har I julklapp fått en Crock Pot CSC026X 5L.

    Idag håller vi på att laga vår första rätt och valde din glöggkokta pulled beef. Så super nyfiken på hur det blir🤔. Läst att du har mer intressanta recept, min fråga är tror du jag kan göra paj och fläskpannkaka och alla dina recept i min gryta eller vilken crock pot har du?
    Hoppas verkligen de för du hade verkligen många intressanta recept och hoppas dual jobbar på mer

    Önskar dig en trevlig trettondags afton Tina

    1. Hej Tina 😊 vad roligt att du provar den Glöggkoka pulled beef.. hoppas det blir gott! Jag googlade på din modell och den ser ut som en vanlig Crockpot. Jag har använt två olika modeller, en enklare med keramikgryta utan stekfunktion och en Duraceramic och båda funkar på allt. Tiderna kanske variera lite om de är större eller mindre och med material. Prova alltid med den kortaste tiden för att lära känna just din crockpot 😊 hoppas du, liksom jag, gör Crockpoten till en värdefull kompis i köket 😊 god fortsättning!! Mvh Linda

    1. Jag upplever att den skär sig om man har i den från början, vissa tycker inte det är ett problem så man kan prova och se vad man föredrar 😊 Lycka till 👍

  9. Tack gode gud för dig och din kreativitet, recept och hemsida! Må den för alltid blomstra 🌹🌹🌹🌹 Du har räddat min vardag!
    // Nybliven mamma till både bebis och crockpot 😅

  10. Hej Linda!!! Jag undrar om du har nån erfarenhet av multicooker??? Har köpt en men anv boken var inte till nån hjälp🤦‍♀️ Det finns ju bla en bakfunktion som jag inte vet hur man använder….

    Mvh Rosamund

    1. Hej Rosamund. Jag har en multicooker men tyvärr inte provat att baka i den ännu.. men det är en bra idé att börja leka med 😊

  11. Hejsan
    Jag spelade till mig en Crockpot på julklappsspelet häromdagen 🙂 Har funderat på en ett tag då det låter så himla smidigt när man har för få timmar på dygnet med hus, två barn och gubbe och heltidsjobb!!! Men kände så fort jag kom hem att HJÄLP!!! vad ska jag med denna ”maskin” till……jag har ju ingen aning vad man ska använda den till. Så googlade lite och snubblade över din sida….. HELT FANTASTISK sida du har!! Nu har jag sparat massor av dida recept och är såååååå taggad på att prova!!
    Så TACK för en kanonbra sida!!!

  12. Hej Linda!
    Gar nu vid jul blivit med släkokare av det enkla slaget utan tajmer, men har testat några saker redan och även hängt i facebookgruppen där jag hittade till dig. Nu kommer jag att testa att göra din sjömansbiff, kålpudding och dillkött (eller var det pepparrot?) men reaggerade på ett av dina recept.
    I tacokycklingen skrev du att du använde frysta kycklinglår, men det har ju varnats för detta i slökokargrupperna jag är med i pga risk för matförgiftning vid frysta råvaror. Har du annan information?

    1. Hej Kia
      Jag har använt fryst kyckling i några av mina tidiga recept för flera år sedan. Det är bra att du tog upp det, ska fundera lite på om jag ska ha kvar dem recepten så. Jag skulle nog för säkerhets skull inte använda fryst kyckling.
      Tack för uppmärksamheten 🙂
      Lycka till med din matlagning
      mvh
      Linda

  13. Tack för fantastiska Crock Pot recept!! Vi är ganska nya på det här med long kok så vi har haft stor nytta av dina recept. Många har blivit riktiga favoriter. Mvh/Patrick

  14. Din sida är helt fantastik! Perfekt för en person med idétorka som vill ha goda och enkla recept 🙂
    Tack!

  15. Hej.
    Jag har köpt en crockpot på second hand.
    Jag har fått tips av en vännina att titta på dina recept.
    Jag har provat dillkött och då körde jag på Hugh!! Det blev jättebra!!
    Jag undrar varför du skriver att man ska köra på Low???
    Med vänlig hälsning, Iris

  16. Vilken fantastisk sida jag hamnade på. Har fastnat här i en timma minst. Sååå duktig du är.
    Jag har precis börjat laga i min slow cooker och älskar det.. Men behöver insperation. Och kunna översätta det så att det blir mager kost. Måste gå ner i vikt pga hälsosjäl. Tack!

    1. Åh vad roligt att höra Christina 😊 det finns verkligen så mycket roligt och nyttigt man kan göra i slowcookern 😊😊

    1. Hej Stefan 😊 jag skulle rekommendera multicookern. Den har funktioner som man oftast vill ha efter ett tag som att kunna bryna direkt i grytan 😊👍

  17. En helt underbar sida med massor av goda recept.
    Jag kommer att bo på denna sida.

    Tack på förhand

    Lili-Ann

  18. Hej,

    om man ska köpa en ny gryta vilken rekommenderar du då, vanlig slowcooker eller crocpot express?

    1. Expressen är väldigt bra om man vill både slökoka och tryckkoka, annars är en slowcooker med stekfunktion en maskin du kommer långt med 😊

  19. Jag har använt dina recept för crockpot mycket Men nu kan jag inte öppna dem. Det kommer upp varning! Har du stängt ner din blogg eller ännu värre blivit hackad?
    Ann

    1. Hej Ann! Men det var inte bra! Kan du prova igen nu? Det var någon uppdatering tror jag som bökade lite där någonstans..

      Kram/Linda ❤️

  20. Hej Linda
    Jag skulle vilja ha ett gott recept på fläskfile. Ser att du använder fläskytterfile i dina recep.
    😀

    1. Hej Maria
      Jag använder mest fläskyttfile för fläskfile blir ofta torrt, men du kan använda fläskfilé men håll koll på temperaturen om du ska helsteka den med tex en kötttermometer 🙂

  21. Hej Linda, Tack för alla recept du skapar och lägger ut, jag och min man älskar dem! Jag har en vanlig crock-pot, kan man göra risotto iden?

    1. Hej Anna-Maria, Vad glad jag blir att du uppskattar mina recept 🥰🥰
      Det ska gå, bra att du sa till, nu ska jag få till ett bra recept där 😊👍

  22. Hej! Vilken stl på slow cookern har du i dina recept? Jag har en compact slow cooker (2l), så behöver veta hur mycket jag ska dela ingredienserna med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *