Typ knådfria frallor till allt

Dessa frallor blev så himla goda! Du rör bara ihop degen på kvällen och sedan bara skär dem i bitar och in i ugnen, typ ingen knådning alls 😊

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Godaste frallorna
12 st frallor

Blanda ihop:

1,5 tsk torrjäst
1 tsk salt
50 g durumvetemjöl
650 g vetemjöl special

  • Låt stå 10 min så torrjästen aktiveras

Blanda i:

5 dl vatten – 37 grader och knåda ihop degen, det behövs inte knådas länge.

  • Jäs i över natten eller ca 8 h i rumstemperatur med en kökshandduk över.
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Själp över degen på en skärbräda och skär degen i 12 delar, du behöver inte knåda något.
  • Lägg degbitarna på en bakplåtsklädd plåt. De behöver inte jäsa mer nu.
  • Grädda i 225 grader i 10- 12 min

Andra brödrecept

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

3 comments on “Typ knådfria frallor till alltAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *