Picklat var det här :)

den

Om du följer mig på Instagram så vet du att jag just nu är besatt av allt som är picklat 🙂

Det är som att öppnat dörren till en helt ny värld där man kan pickla allt och inser nu att man kan variera både grönsaker och smak på lagen till det oändliga. Så nya rutinen är att på söndagar (som nu är döpt till pickelsöndag) så tittar jag i kylen och ser vilka småledsna grönsaker jag har och sen pickar jag dem… rödlök, morot, zucchini, purjolök… ner med det bara.. och gärna tillsammans så man får lite av allt. Lägg den sen på pizza, i hambugaren, på pulled pork, i tacosen , på mackan…. seriöst- ALLT blir bättre med lite picklade grönsaker på.

Mitt absolut bästa redskap till detta är MANDOLIN!!!! Har du ingen? Köp en- det är överlägset en av de redskap jag änväder mest när det gäller grönsaker. Det mesta blir dessutom godare när det är tunt skivat 🙂

Här är två varianter som jag kör ofta nu, den första är en mer klassisk lag medan den andra har en mer asiatisk touch 🙂

Picklad morot och purjolök
2- 3 stora morötter
0,5 purjolök

Lag:
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten

Blanda lagen och skicka morot och purjolök tunt. Blanda ner grönsakerna i lagen och låt stå ca 1 timme minst innan servering.

Chilipicklad zucchini, rödlök och morot
0,5 zucchini
2 rödlökar
1-2 morötter

Lag:
0,5 dl ättika
1 msk risvinäger
1 dl socker
1,5 dl vatten
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt

Blanda ihop lagen och skiva grönsakerna tunt. Blanda ihop och låt stå minst 1 h innan servering.

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *