Detta är en dans av fräscha och somriga smaker. Citron, houng och mynta är superbra smakkompisar och pistagenötterna blir en perfekt slutlig touch.
Jag åt denna pulled i wrap här, men sen åt jag den med pestopasta och som topping på pizza, så variationsmöjligheterna är många här 🤩
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetopping
800 g fläskytterfilé
1 citron, saft och zest
2 msk honung
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vatten
1 tsk salt
Myntasås
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1 näve färsk mynta, hackad
1 msk honung
0,5 msk pressad citron
0,5 tsk salt
Servering
Libabröd
Sallad
Gurka
Hackade pistagenötter
Gör så här
- Bryn köttet i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner köttet och resten av ingredienserna i slowcookern och kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Dra isär köttet med gafflar och låt stå ca 30 min till på HÖG så köttet får dra åt sig av såsen.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Servera i wrap med sallad, gurka, sås och hackade pistagenötter.

Kokböcker från Lindas Mathörna



1 comment on “Superfräsch pulled pork med citron och myntasås och pistagetopping”Add yours →