Detta recept skapades i min hjärna av Jennys kommentar vad hon hade ätit i ett inlägg på Facebook och tänkte att detta var en strålande idé för slowcookern.
Du kan göra den på antingen kycklingfilé eller kycklinglårfiléer. Tillagningstiden blir lite olika bara för kycklingfilé lagas på kortare tid för den inte ska bli torr.
Det finns olika styrka på ajvar relish, man kan välja en mild som passar t ex barn bättre eller en hetare för lite med vuxen smak.

Kycklinggryta med ajvar och grädde i slowcookern
800 g kycklingfilé, skuren i ca 3 bitar per filé eller kycklinglårfilé
1 burk ajvar relish (ca 350-400 g)
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
På slutet
2 dl grädde
Gör så här:
- Bryn kycklingen snabbt i rapsolja eller smör så den får lite färg.
- Lägg ner kyckling, ajvar och kryddorna i slowcookern och kör enligt följande:
Kycklingfileér: LÅG i 2-3 h eller HÖG i 1,5-2 h
Kycklinglårfiléer: LÅG i 3-4 h eller HÖG i 2-3 h.
- Rör ner creme fraichen och rör om, kör på hög i 15-20 minuter
- Servera med ris

Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris



Det står 2 dl grädde på slutet, men senare står det rör i creme fraiche. Vilket ska man ta??
Hej 😊 jag var lite ivrig bär jag skrev det. Det ska vara grädde. Inlägget ska vara uppdaterat nu. Tack för att du säger till ❤️
Åh tack för snabbt svar. Jag blev så sugen på att laga denna i veckan! Supertack/Pia
Superenkelt och vansinnigt gott! Gjorde på mild ajvar denna gång, nästa gång får det bli stark! Tack!!!
Åh vad glad jag blir av detta, Mats 😍🤩🤩