Sommarrisotto i tryckkokare med sparris, parmesan och purjolök

Den här i sommar till typ allt! Att göra risotto i din tryckkokare är en av de bästa grejerna med tryckkokaren. Du lägger i allt, kör i 10 minuter, under tiden steker du purjolöken och sparrisen och river parmensanosten. När risotton är klar så rör du bara ner sparris, purjolök och parmesan och du har världens godaste risotto 😍. Jag gör min i min Crock-Pot Turbo Express och då blir den färdig ännu snabbare 🙂

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇.

Sommarrisotto i tryckkokare med sparris, parmesan och purjolök
4- 6 portioner

Risotton
2,5 dl avoriris
5 dl vatten
1,5 dl vitt vin eller matlagningsvin, vitt
1,5 msk grönsaksfond
1 pressad vitlöksklyfta

Att blanda i
1 bunt sparris, skuten i bitar
0, 5 purjolök, skuren i skivor

Smör eller olja att steka i

Rör ner på slutet
2 dl riven parmesanost

Gör så här:

  • Lägg ner alla ingredienser till risotton i tryckkokaren, välj RICE/GRAIN i 10 minuter och kör igång.
  • Stek sedan sparris ochpurjolök i en stekpanna på medelvärme i ca 4-5 minuter.
  • När tryckkokningen är klar och trycket släppt, blanda ner sparris, purjolök och riven parmesanost
  • Servera till grillat, fisk eller som den är med en sallad och ett gott bröd.

Reklam för mina kokböcker

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

0 comments on “Sommarrisotto i tryckkokare med sparris, parmesan och purjolökAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *