Köttfärspaj med purjolök och svartvinbärssaft och fetaost

Jag frågade er om tips för pajer och det var en fantastiskt bra idé! Jag fick in tips på pajer som jag kan göra tills pensionen nu och det är få saker som gör mig så glad som att själv bli inspirerad av era tips, det är guld! Tack för att just du följer mig och mina matexperiment 🥰🥰

T ex kasslerpaj, köttfärspaj med mango chutney och curry, nässelpaj, rödbetspaj, ost och skinkpaj, tomatpaj, lökpaj, tacopaj, kycklingpaj, morotspaj, västerbottenpaj, potatispaj, spenat och ädelostpaj, bacon och kantarellpaj, skaldjurspaj, laxpaj, skink- och broccolipaj, shepardspie, vitkålspaj… ni fattar 🙂 happy!!

Denna kom jag på när jag stirrade in i kylen idag och kom på att svartvinbärssaft är så gott i köttfärsssås, så gjorde en köttfärsröra som blev magiskt god!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

Köttfärspaj med purjolök och svartvinbärssaft och fetaost
6 portioner

Fyllning:
600 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 purjolök, skuren i mindre bitar
3 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk worshestetshiresås
0,5 msk kinesisk soja
0,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 köttbuljongtärning
0,5 dl tomatpuré
1 dl creme fraiche

Smör att steka i

Topping:
75 g fetaost
1 dl riven ost

Pajbotten:
1 färdig pajdeg

Gör så här:

  • Stek purjolök och vitlök i smör i en gryta eller stekpanna.
  • Lyft ur löken och bryn köttfärsen.
  • Lägg ner alla ingredienser till fyllningen i en gryta och låt koka ihop i några minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg ner den färdiga pajdegen i en pajform- förgrädda om det står att man ska göra det.
  • Häll ner fyllningen i pajskalet och smula över fetaost och riven ost.
  • Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter
  • Servera med en fräsch sallad.

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

4 comments on “Köttfärspaj med purjolök och svartvinbärssaft och fetaostAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *