Italiensk pulled chickenwrap med parmaskinka, pesto och fetaost

Detta blir min lunch hela sommaren!! När jag gör recept så är det som hjärnan bara letar efter saker jag är sugen på och sen är det som en glödlampa som tänds och BAM! där satt receptet 😊 sen kan jag inte släppa det tills jag gjort det 😂 lätt besatt men det får gå under kategorin ”saker som är okej att vara knäpp och besatt över”.

Du gör kycklingen i slowcookern och sedan fyller du ett libabröd med kycklingen, babyspenat, fetaost och pesto. Du viker ihop den och steker… OMG! Doppa den hemskt gärna i Tacosåsen Avokado o Lime från Rydbergs.

Italiensk pulled chickenwrap med parmaskinka, pesto och fetaost
6 wraps

800 g kycklinglårfileer
10 små tomater
1 msk honung
1, 5 tsk vitlökspulver
1 msk torkad basilika
1 tsk salt

1 msk smör att steka i

Till wrapen:
Libabröd
300 g fetaost
100 g parmaskinka
100 g röd pesto
ca 100 g babyspenat

Gör så här:

  • Blanda ihop basilika, salt och vitlökspulver i en liten skål.
  • Krydda kycklingen med kryddblandningen.
  • Stek kycklingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Lägg ner kycklingen i slowcookern.
  • Ringla över honungen och lägg ner tomaterna.
  • Kör på LÅG i 5-6 h eller HÖG i 3-4 h.
  • Tryck sönder kycklingen med en stekspade.
  • Lägg ut libabröden och klipp in till mitten på ett ställe
  • Lägg ut ingredienserna enligt bild nedan (jag har klippt brödet till höger.
  • Vik upp delarna med babyspenat och parmaskinken och vik sedan ihop den så den blir som en tårtbit.
  • Stek i smör eller olja på medelvärme ca 3-4 minuter per sida.
  • Ät på en gång 🤩🤩🤩

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Italiensk pulled chickenwrap med parmaskinka, pesto och fetaostAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.