Spanska köttbullar i tomatsås lagad i slowcookern serverade i libabröd med serranoskinka och chimichurri

Hurra för köttbullar! Dessa spanska köttbullarn är underbara! Du rullar in dem i ett libabröd med babyspenat, serranoskinka och chimicurri och sen är livet kanon! 🤩🤩

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Köttbullarna
800 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 gul lök, grovriven
1 ägg
2 tsk torkad rosmarin
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Tomatsås
2 förpackningar krossade tomater a 500 g
4 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
5 msk tomatpuré
1,5 dl vitt vin
1 msk rökt paprika pulver (eller vanligt paprikapulver om man inte tycker om den rökta smaken)
2 tsk torkad rosmarin

Olja att steka i

Servering
Libabröd
Serranoskinka
Chimichurri (se recept längre ner)
Babyspenat

Gör så här:

  • Blanda ströbröd och mjölk och låt stå några minuter.
  • Rör ner riven lök, ägg, rosmarin, salt, peppar.
  • Blanda sedan ner nötfärsen och knåda runt och rulla sedan köttbullar och lägg på en tallrik.
  • Stek köttbullarna så de får färg runt om i en stekpanna.
  • Bryn lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
  • Lägg ner lök, vitlök och resten av ingredienserna till tomatsåsen i slowcookern och rör om.
  • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen. Skaka lite försiktigt så de åker ner ordentligt.
  • Kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h eller 20 min på MEAT i tryckkockaren/Crock-Pot Express
  • Servera i libabröd med serranoskinka, babyspenat och chimichurrisås.

Chimichurri

2 dl hackad persilja
0,5 dl olivolja
1 msk vatten
0,5 dl pressad citronsaft
3 msk schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt

Gör så här:

  • Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kylen en liten stund innan servering.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

0 comments on “Spanska köttbullar i tomatsås lagad i slowcookern serverade i libabröd med serranoskinka och chimichurriAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *