Busenkla frukostfrallor

Dessa frukostfrallor är så enkla, goda och de kräver minimalt med jobb. Jag har fått en brödbakspuff efter jag var i Göteborg och min systerdotter Miranda bakade dessa till oss till frukost. Degen jäser över natten och bakas sedan på morgonen och kräver typ noll knådning. Jag gjorde några frallor lite plattare för att kunna fylla med picknickkyckling och det blev bra. Det blev lite små bara så nästa gång gör jag färre av samma deg.

Busenkla frukostfrallor
6-8 st

3 krm torrjäst
4,5 dl vetemjöl
3 dl durumvetemjöl eller vetemjöl special
1,5 tsk salt
3,5 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda ihop torrjäst och mjöl och låt stå i ca 10 minuter. Detta för att aktivera torrjästen så den börjar jobba.
  2. Blanda ner saltet och vattnet och rör om så det blir en deg.
  3. Täck med plats eller ett lock och låt jäsa i rumstemperatur över natten.

På morgonen

  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Dela degen i 6-8 bitar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
  3. Låt jäsa medan ugnen blir varm
  4. Grädda i 10-12 minuter i mitten av ugnen.
  5. Låt svalna och ät sedan.. många…

Andra brödrecept

Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!

Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här

Leker med olika maträtter för omslagsbild till nya kokboken

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är slowcookerkokbok-1152x1536282297789852135621448087..jpg


3 comments on “Busenkla frukostfrallorAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *