Kebabgryta på nötfärs med paprika och lök i slowcookern- med ris, i wrap och som pizza

WOW! detta var busenkelt att göra och blev så himla gott! Jag har nu ätit den med ris och massa grönsaker men också i libabröd i wrap och som kebabpizza 😀😀

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Kebabgryta på nötfärs med paprika och lök i slowcookern
8 portioner

Ingredienser
1 kg nötfärs
3 paprikor, röda, i bitar
3 röda lökar, i klyftor
4 vitlökklyftor, hackade
1 burk krossade tomater a 400 g
1 köttbuljongtärning
1 msk spiskummin
1 msk oregano
1 msk äppelcidervinäger (eller 1 msk pressad citron)
2 msk ketchup
0,5 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 krm muskotnöt
1,5 tsk salt

Gör så här:

  • Bryn nötfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Sänk värmen och bryn paprika, lök och vitlök några minuter,
  • Lägg ner färs, grönsaker och resten av ingredienserna och rör om.
  • Kör på LÅG i 6-8 h eller HÖG i 5-6 h.

Servera med:

  • Ris, grönsker, picklad rödlök, kebabsås och avokadosås
  • Wrap med libabröd, sallad, gurka, tomat, picklad rödlök och kebabsås
  • Pizza- lägg libabröd på en plåt, bred på tomatpuré, sedan färsblandningen, riven ost och fefferonis, grädda i ugn på 200 g i 10 minuter, toppa sedan med tomat, gurka, rödlök, bladpersilja och kebabsås.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

2 comments on “Kebabgryta på nötfärs med paprika och lök i slowcookern- med ris, i wrap och som pizzaAdd yours →

  1. Hej, går det att göra det utan skolkort alltså i vanlig gryta och dra ner på tiden som en vanlig gryta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *