Slowcookingskolan- tema jul

Detta ska vara den ultimata blogginlägget för din matlagning i slowcookern i juletider! För du kan ju använda din slowcooker för så mycket matlagning inför jul. Julskinka, saffranssoppor, revbensspjäll, glöggrytor, lussebullskaka…. Det finns så mycket gott och jag kommer på nya recept som jag inte hinner laga varje år så nästa jul kommer detta inlägg att fyllas på ytterligare kan jag lova.

Vill du ge bort kärlek i form av en slowcooker till någon annan som behöver initieras i denna fantastiska värld? Läs mina andra inlägg i Slowcookingskolan om storlekar i del 1 och om olika modeller i del 2 och såklart så finns ju mina slowcookingkokböcker där du hittar massa goda recept men som även hjälper till att komma igång med introduktioner, tips och tydliga recept.

Vi börjar med de klassiska rätterna som är ett måste på julbordet.

Jag lagar alltid julskinkan i slowcookern, den blir amazing och sen på julaftonsmorgon när vi äter julfrukost så sätter jag igång risgrynsgröten som vi äter till lunch innan vi åker iväg på julfirande lagom till Kalle Anka. Brysselkål är en favorit framförallt hos min yngsta som när han var liten vaknade mitt i natten och sa – Mamma har du köpt brysselkål??!! (😂😂 vilken unge gör sånt egentligen??). Köttbullar är favoriten hos min äldsta som inte är lika exotisk i sin smakpalett.

Julskinka

Klassisk risgrynsgröt

Köttbullar

Revbensspjäll

Brysselkål

TIPS! Är alla plattor och ugn upptagna- värm prinskorven i slowcookern, i med lite olja i botten, släng ner dem, rör om, kör på LÅG i 1,5 h.

Sen går vi över till juliga grytor, soppor och pulled av alla dess slag, för man kan inte överdosera på detta, I promise 😁😁 och ja, man kan ha glögg till allt 😂😂

Glöggryta med bacon, champinjoner och kakao

Tomatsoppa med saffran och grädde toppad med rökt lax och räkor

Glöggkokt pulled beef med picklad rödlökoch vitlöksfräst grönkål

Fiskgryta med saffran

Glöggryta med kanel och apelsin

Lussebullskaka

Vegetarisk glöggryta med rotfrukter

Linssoppa med saffran, potatis och citron

Indisk linsgryta med kokosmjölk, kanel och kardemumma

Morotskakegröt med kanel 

Fiskgryta med lime, saffran och vitlök

Ej slowcookingmat som ändå måste vara med, because it is awesome 🤩:

Saffransscones

Saffranspasta med halloumi, grönkål och grädde

Julsallad med grönkål, apelsin, valnötter och granatäpple

0 comments on “Slowcookingskolan- tema julAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *