Glögggryta med bacon, champinjoner och kakao

OMG!!! Denna slår nästan min vanliga glöggryta som jag varit besatt över i 5 jular..

Kombon med glöggen, bacon och kakao tillsammans med grädde var fullkomligt amazing! Jag gjorde även en vegatarisk gryta som kommer i dagarna också 🙂

Regn, mörker och Corona- detta får dig att glömma allt 🙂

Skynda dig nu att beställa min slowcookerkokbok 🙂 den börjar redan ta slut och vi har skickat på tryck igen men det tar några veckor…
Du köper den via Bokus och Adlibris eller om du är i Södertälje så finns den nu på Akademibokhandlen i Kringelgallerian 🙂

Här kan du läsa lite mer om boken

Glögggryta med bacon, champinjoner och kakao
6 portioner
1 kg högrev, skuren i grytbitar
140 g bacon, skuren i mindre bitar
10-14 champinjoner, skurna i halvor eller kvartar
1 gul lök, hackad
3 dl glögg
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1 msk kakao
1 tsk salt

På slutet
2 dl grädde
2 msk maizena blandat med lite vatten

Gör så här
– Bryn grytbitarna och lök i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Lägg ner baconen på slutet en stund.
– Lägg i resten av ingredienserna och kör på låg i 8-9 h eller hög i 6-7 h eller i Expressen i 35 minuter.
– Häll i grädden och kör på hög i ca 30-40 minuter. Blanda sedan i maizenablandningen och kör en stund till medan den tjocknar
– Servera med klyftpotatis eller ris

Följ mig även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *