13 december- Glögggrytan!

Kanel, apelsin och glögg! Vad mer behöver man? Inte mycket 🙂

Hela köket luktar jul och advent när du gör denna gryta! Ät den med ris eller kokt potatis. Använd resten av glöggen för att göra glöggkokt pulled beef så har du mat att ta fram ur frysen alla mellandagar 🙂

Glögggrytan
6-8 portioner

1 kg högrev
10 champinjoner
2 stora morötter
4 schalottenlökar
1 msk balsamvinäger
3 dl glögg
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpure
1 kanelstång
1 pressad vitlöksklyfta
1 skivad apelsin
1 tsk Salt
Peppar

Gör så här:
Hacka morötter och champinjoner i bitar. Skala schalottenlöken och hacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och champinjoner i din Crock-Pot eller stekpanna.

Skär köttet i lagom stora bitar och salta och peppra. Bryn köttet i stekpanna och lägg ner resten av ingredienserna i Crock-Poten. Sätt på låg i 7-8 timmar.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Videsson skriver:

    God smak, men otroligt mycket spad. Kanske minska mängden glögg?

    1. Linda skriver:

      Hur mycket spad det blir beror lite på köttet man använder. Men absolut, minska mängden glögg, man kan alltid späda med mer vätska om det behövs 🙂 Roligt att du gillade den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *