Linssoppa med saffran, potatis och citron

Receptet på den här soppan hittade min man på ett linspaket för 18 år sedan och vi lagade den varje söndagkväll i säkert ett år och tittade på Star Trek Voyager (den tiden då man faktiskt tittade på ett program på TV på en specifik tid 🙂

Den gör sig bäst på höst och vinter då den värmer upp hela kroppen från insidan. Detta är comfort food när den är som bäst!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.

Den är fortfarande en av de godaste sopporna jag ätit med linser och den är så enkel och har inte många ingredienser.

Linssoppa med saffran, potatis och citron
3- 4 port

3 medelstora potatisar
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
2,5 dl röda linser
1 msk tomatpure
2 msk pressad citron
1 pkt saffran
Örtsalt

Gör så här:
Hacka löken och potatisarna i mindre bitar. Fräs löken i lite olja (detta behövs göras annars smakar löken rätt konstigt) och lägg i slowcookern/tryckkokare/kastrull tillsammans med potatisen och resten av ingredienserna.
– Slowcooking: Sätt på hög i 3 – 4 h.
– Tryckkokning: Soup i 10 minuter
– Katrull- småkoka i 25-30 min

Servera med nybakat bröd eller vitlöksbröd.

Reklam för mina kokböcker

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

5 comments on “Linssoppa med saffran, potatis och citronAdd yours →

  1. Om jag kör på låg värme, kan den gå i typ 8 timmar då? Tänkte göra den då jag jobbar, och man är ju borta 9 timmar eller ännu mer. Eller ska jag köpa en timer tro?

  2. Denna var supergod!
    Jag hade i lite rivna morötter och lagerblad och hackad vitlök (i med löken) och kryddade med svartpeppar, cayennepeppar och paprikapulver också, för jag gillar stark mat. Både jag och min kille var ense om att detta recept skulle hamna direkt i favoritmappen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *