Linssoppa med saffran, potatis och citron

Receptet på den här soppan hittade min man på ett linspaket för 18 år sedan och vi lagade den varje söndagkväll i säkert ett år och tittade på Star Trek Voyager (den tiden då man faktiskt tittade på ett program på TV på en specifik tid 🙂

Den gör sig bäst på höst och vinter då den värmer upp hela kroppen från insidan. Detta är comfort food när den är som bäst!

Den är fortfarande en av de godaste sopporna jag ätit med linser och den är så enkel och har inte många ingredienser.
(Glöm inte att följa mig på Instragram och Facebook för mer inspiration om matlagning i vardagen)

Linssoppa med saffran, potatis och citron
3- 4 port

3 medelstora potatisar
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1 liter vatten
2,5 dl röda linser
1 msk tomatpure
2 msk pressad citron
1 pkt saffran
Örtsalt

Gör så här:
Hacka löken och potatisarna i mindre bitar. Fräs löken i lite olja (detta behövs göras annars smakar löken rätt konstigt) och lägg i pottan tillsammans med potatisen och resten av ingredienserna.
Sätt på hög i 3 – 4 h. Servera med nybakat bröd eller vitlöksbröd.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lisa skriver:

    Om jag kör på låg värme, kan den gå i typ 8 timmar då? Tänkte göra den då jag jobbar, och man är ju borta 9 timmar eller ännu mer. Eller ska jag köpa en timer tro?

    1. Linda skriver:

      Jag tänker att det ska gå bra… Man kan behöva röra runt lite när.mn kommer hem bara..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *