Kycklinglårfileer i mustig tomatsås- två versioner

Den här rätten kan man göra på 2 sätt. En som tar 1 minut att förbereda, den andra tar 10 minuter att förbereda. Välj sätt efter ditt logistikbehov och nivå av energi.

Jag har en 5 åring och en 7 åring och jag kan utan att tveka säga att min Crock-Pot har hjälpt mig överleva småbarnsåren. Lyckan över att komma hem, efter att ha jobbat en hel dag ,med två trötta barn och det enda som behövs göras är att t ex koka pasta för köttfärssåsen redan är klar. Detta är fullkomigt livesaving!

Denna rätt är väldigt barnvänlig. Du kan lätt dubbla receptet och servera med ris en dag, pasta en annan dag och som jag gjorde denna gång- med bulgur.

Version 1: Du tar ett paket tinade kycklinglårfileer (700-800 g) och lägger ner dem i din slowcooker och häller över en burk färdig tomatsås. Kör på låg i 4-5 h- Done!

Version 2: bryn kycklinglårfiléer (700-800 g) med smör och salt. Lägg ner alla såsingredienser i slowcookern och lägg ner kycklingen. Kör på låg i 4-5 h.

Tomatsås:
2 burkar krossade tomater
0,5 dl ketchup
2 msk tomatpuré
1 msk vinäger (balsam, vinvin eller äppelcider)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano (variera med att byta ut mot t ex timjan eller basilika)
1 tsk salt
Vitpeppar

Piece.of.cake 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *