Vildsvinsbiffar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

Höjden av lyx är att kunna ha frysen full med vilt som är från området vi bor i. Blir det mer närproducerat än det? Nop! Smakar det amazing? YES!!!!

Jag gjorde vildsvinsbiffar denna gång, det blir så himla gott! Inte många ingredienser behövs utan köttets smak kommer fram mer.

Följ mig på Instagram och Facebook oxå för mer matlagningstips i vardagen 🙂

Vildsvinsbiffar
4-6 portioner
800 g vildsvinsfärs
1, 5 dl mjölk eller grädde
0,75 dl ströbröd
1 msk kinesisk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk timjan
Vitpeppar

Gör så här:
Blanda ihop ströbröd och mjölk eller grädde med kryddor och den pressade vitlöken. Låt stå ca 10 minuter så ströbrödet sväller och blir blandningen blir mer kompakt. Blanda ner färsen och forma till biffar. Tips är att blöta händerna med kallt vatten innan du formar biffarna.

Stek biffarna på medelhög värme tills de är genomstekta. Serveta med kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker och lingonsylt

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Erika skriver:

    Riktigt gott! Bytte ut soja mot en tärning svampbuljong som smälts i ett litet glas vatten. Stekte brysselkål i smör till! Och lite torkade kantareller i såsen!

    1. Linda skriver:

      åh det lät fantastiskt gott! Bra tips 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *