Vildsvinsbiffar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt

Höjden av lyx är att kunna ha frysen full med vilt som är från området vi bor i. Blir det mer närproducerat än det? Nop! Smakar det amazing? YES!!!!

Jag gjorde vildsvinsbiffar denna gång, det blir så himla gott! Inte många ingredienser behövs utan köttets smak kommer fram mer.

Följ mig på Instagram och Facebook oxå för mer matlagningstips i vardagen 🙂

Vildsvinsbiffar
4-6 portioner
800 g vildsvinsfärs
1, 5 dl mjölk eller grädde
0,75 dl ströbröd
1 msk kinesisk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk timjan
Vitpeppar

Gör så här:
Blanda ihop ströbröd och mjölk eller grädde med kryddor och den pressade vitlöken. Låt stå ca 10 minuter så ströbrödet sväller och blir blandningen blir mer kompakt. Blanda ner färsen och forma till biffar. Tips är att blöta händerna med kallt vatten innan du formar biffarna.

Stek biffarna på medelhög värme tills de är genomstekta. Serveta med kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker och lingonsylt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *