Vildsvinsgryta med kantareller

Om någon skulle fråga mig hur höst smakar skulle jag säga att det är denna gryta! Jag lyckades äntligen ta mig ut i skogen och hittade trattkantareller. Att vara ute i skogen och plocka svamp är för mig total mindfullness. Hjärnan är bara inställd på att leta svamp och sedan lyckan när man ser de små rackarna… och så är det ju gott till typ allt…

Nu hade jag vildsvin i denna gryta men man kan ha älg eller nöthögrev också.

Lindas mathörna på Facebook och Instagram

Vildsvinsgryta med kantareller
6-8 portioner
800 g grytbitar av vildsvin (eller älg)
ca 1 liter kantareller (jag blandade i champinjoner oxå)
2 morötter, skivade i slantar
1 gul lök
1, 5 dl vatten
1 dl rött vin eller matlagningsvin
1 kalvbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
1 Pressad vitlöksklyfta
2 tsk timjan
2 msk svartvinbärsgele
Salt och peppar

Att ha i senare:
2 dl grädde

Gör så här:
Bryn köttet i stekpanna i smör. Stek svampen tills vätskan har kokat bort och lägg ner den hackade löken, ha i smör och fräs lök och svamp någon minut.

Lägg ner allt i sin slowcooker förutom grädden. Sätt på låg i ca 6 h. Häll i grädden och sätt på hög i 30 minuter.

Servera med hemma gjord potatismos, gräddsås, svartvinbärsgelé och grönsaker

Hemmagjord potatismos
6-8 kokta potatiser
Mosa tillsammans med 2 msk smör och sedan mjölk eller grädde tills önskad konsistens, Smaka av med salt och vitlökspulver

Andra grytor om är fantastiska är
Lyxig burgundisk gryta med rödvin
Chiligryta med sötpotatis
– Indisk lammgryta med chili, kanel och kardemumma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *