Indisk lammgryta med chili, kanel och kardemumma

Men kom igen!! Hela kroppen bara hurrar och vill ha mer! Precis vad man vill ha en mörk och regnig höstkväll. En mustig lammgryta med tomat, kokosmjölk, kanel, kardemumma, chili, ingefära … bring it on!

Att fräsa kryddor, chili , vitlök och ingefära i olja gör stor skillnad i smak så missa inte det momentet 😊👍

Indisk lammgryta
6-8 portioner

1,2 kg lammstek
2 msk rapsolja
2 hackade gula lökar
4-5 hackade vitlöksklyftor
1 msk färsk, riven ingefära
0,5 – 1 hackad, röd chilifrukt
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1 tsk koriander
2 krm kanel
1,5 tsk salt
1 mörk oxbuljongtärning
2 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk

Gör så här:

  • Hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefära och blanda ihop allt tillsammans med kryddorna.
  • Fräs kryddblandningen i olja på medelhög värme någon minut.
  • Skär steken i mindre grytbitar och bryn köttet så det får lite färg
  • Lägg ner allt i grytan och häll på krossade tomater och smula över buljongtärningen
  • Kör på låg i 6-7 h
  • Häll i kokosmjölken och sätt på hög tills det kokats upp.
  • Servera med sallad och naanbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *