Ultimata guiden till billig matlagning i höst- 50 recept och massa tips

Dags att vara smart för att spara på mat- och elkostnaderna! Häng med mig hur jag tänker när jag lagar det jag har och med billiga råvaror. Nedan finns tips och recept matlagning i slowcooker, tryckkokare, på spis och i ugn. 🙂

Jag vill påminna om att slowcookers och tryckkokare är vansinnigt elsmarta, att laga mat i 8 h i en slowcooker drar bara en bråkdel av vad en ugn drar i en timme.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.

Här kan du titta på när jag lagar en billig linsgryta med mango chutney i Crockpotskolan

Det finns vissa bas stapelvaror som jag bunkrar med i storpack. Antingen på en stormarknad eller via t ex Matsmart. Det är följande:

  • Krossade tomater- kan man inte ha för mycket av, perfekt bas i soppor, grytor, köttfärssåser, chili con carne… så användbar råvara.
  • Kokosmjölk- blir inte dålig på låång tid och perfekt att ha i på slutet i grytor, soppor, fiskgrytor mm
  • Tomatpuré- jag måste ha minst 2 tuber tomatpuré för att känna mig trygg!
  • Buljongtäringar och fonder- en buljongtärning ger så mycket smak till så billig peng. Bunkra upp med köttbuljong, grönsaksbuljong, fiskbuljong, svampbuljong. Jag älskar oxå att ha kalvfond i kylen, det är en sådan bra smaksättare i mycket.
  • Torkade kryddor- en tomatsås kan vara italiensk med basilika eller grekisk med oregano, eller lite mer rustik med timjan, eller kanske med curry och kanel för en mer orientalisk feeling, även spiskummin och paprikapulver är favoriter. Rosmarin, dragon, persilja… kryddorna kan förändra en rätt totalt och kostar inte många kronor.
  • Linser- sån bra bas i soppor eller grytor- variea mellan röda linser, gröna linser, beluga linser för lite olika känsla och smak.
  • Vinäger! Underskatta aldrig syran i en rätt- jag har alltid i någon sorts av vinäger. Jag har balsamvinäger, vitvinsvinäger, rödvinsvinäger, äppelcidervinäger och ett gäng andra lite ovanligare varianter.
  • Pesto!! Jag ÄLSKAR pesto och en klick i gör all skillnad i många rätter. Jag har alltid både röd och grön pesto hemma.
  • Smaksättare som kinesisk soja, japansk soja, mango chutney, ketchup, worshestershiresås.

Billiga recepttips för slowcooker/tryckkokare

Här finns ett inlägg där jag tipsar om billig slowcooking och sedan ett inlägg om no waste- slowcooking

Superduperbilliga recept i slowcooker/tryckkokare

Billigt på spisen

Billiga recept för matlagning i ugn

Baka ditt eget bröd

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

0 comments on “Ultimata guiden till billig matlagning i höst- 50 recept och massa tipsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *