Pulled chicken med sweet chilisås

Först vill jag tacka er alla för all pepp, hejarop och kärlek som ni visat i och med nyheten om min slowcookerkokbok ❤️❤️ jag skulle självklart inte kunnat göra detta om inte ni lagat mina recept.. detta är en resa vi gör tillsammans ❤️🤩😍

Nu till maten 😊 denna pulled chicken satte jag igång på morgonen och hade sen en perfekt lunch 👍

Den är så god i wraps men idag gjorde jag en pizzavariant på libabröd… och my god! 😊😊 Vansinnigt bra idé 🤩

Pulled chicken med sweet chilisås

800 g kycklinglårfileer

1 dl sweet chilisås

0,5 dl ketchup

1 msk kinesisk soja

2 msk vitvinsvinäger

2 pressade vitlöksklyftor

0,5 pressad citron

1 krm av: spiskummin, malen koriander, kanel, paprikapulver, gurkmeja

En nypa kardemumma, cayennepeppar, svartpeppar

2 tsk salt

Tillbehör: Libabröd, Green Goddessdressing, Srirachiamajonäs, sallad, rödlök, tomat, gurka, citron

Gör så här: Lägg ner kycklinglårfileer i grytan (om du vill bryna dem först så gör det men det behöves verkligen inte). Blanda ihop resten av ingredienserna och häll över kycklingen. Kör på hög i 3-4 h eller på låg i 5-6 h.

Om du vill göra pizzavarianten- sätt ugnen på 175 grader, bre på kycklingen på ett libabröd, strö över lite riven ost, grädda i ca 7-10 minuter. Häll på sås och strö över grönsakerna och pressa över citron (citronen är viktig!!!)

Pizzavarianten
I rulle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *