Pulled chicken med sweet chilisås

Först vill jag tacka er alla för all pepp, hejarop och kärlek som ni visat i och med nyheten om min slowcookerkokbok ❤️❤️ jag skulle självklart inte kunnat göra detta om inte ni lagat mina recept.. detta är en resa vi gör tillsammans ❤️🤩😍

Nu till maten 😊 denna pulled chicken satte jag igång på morgonen och hade sen en perfekt lunch 👍

Den är så god i wraps men idag gjorde jag en pizzavariant på libabröd… och my god! 😊😊 Vansinnigt bra idé 🤩

Pulled chicken med sweet chilisås

800 g kycklinglårfileer

1 dl sweet chilisås

0,5 dl ketchup

1 msk kinesisk soja

2 msk vitvinsvinäger

2 pressade vitlöksklyftor

0,5 pressad citron

1 krm av: spiskummin, malen koriander, kanel, paprikapulver, gurkmeja

En nypa kardemumma, cayennepeppar, svartpeppar

2 tsk salt

Tillbehör: Libabröd, Green Goddessdressing, Srirachiamajonäs, sallad, rödlök, tomat, gurka, citron

Gör så här: Lägg ner kycklinglårfileer i grytan (om du vill bryna dem först så gör det men det behöves verkligen inte). Blanda ihop resten av ingredienserna och häll över kycklingen. Kör på hög i 3-4 h eller på låg i 5-6 h.

Om du vill göra pizzavarianten- sätt ugnen på 175 grader, bre på kycklingen på ett libabröd, strö över lite riven ost, grädda i ca 7-10 minuter. Häll på sås och strö över grönsakerna och pressa över citron (citronen är viktig!!!)

Pizzavarianten
I rulle

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria skriver:

    Hej! Jag har en fråga. I detta recept har du lårfiléerna i 5-6 timmar på låg, medan i Coq au Vin har du dem 3-4 timmar på låg. Blir de verkligen klara på tre timmar? Ska göra kyckling i min nya crock pot idag och är lite nervös.

    1. Linda skriver:

      Ja, de blir klara på kortare tiden, men det beror lite på storlek på dem och om du steker dem först. Om man vill ha de mer ”pulled” så kan du köra lika länge som grytan men om du vill ha den mer fast så kör kortare. Prova och se vad du gillar, det kommer bli toppen 😊😊👍👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *