Mustig köttfärssoppa- slowcooking/tryckkoking

Få saker är så gott som en mustig soppa när det börjar bli kallt. Den är soppa har min 4 åring tjatat på mig hela veckan att göra så det var bara att lyda tillslut 😊 den här soppan är en klassisk köttfärssoppa som ofta uppskattas av barn tillsammans med baguette att doppa i (iallafall gör mina barn det)

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Mustig köttfärssoppa

4-6 portioner

500 g köttfärs
1 purjolök
3 potatisar
2 morötter
3 palsternackor
1 msk matfett
2 tsk paprikapulver
400 g krossade tomater
1 liter vatten
3 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
0,5 tsk salt

Gör så här:

1. Bryn köttfärsen i din Crock-pot eller stekpanna

2. Häll ner purjolök och potatis, palsternacka och morot i mindre bitar och låt de fräsa med någon minut

3. Häll på tomater, vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om.

4. Kör på LÅG i 6-8 h, HÖG i 4-5 h eller på MEAT i 40 min på tryckkockning/Crock-Pot Express

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna

Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

9 comments on “Mustig köttfärssoppa- slowcooking/tryckkokingAdd yours →

 1. Gjorde denna soppa för ett tag sedan och hela min familj blev tokig i den. Min yngsta dotter är väldigt kräsen på mat men hon frågar ofta om vi ska göra den igen snart!
  Tack för supergott recept!

 2. Hej,

  Jag har ännu inte testat att göra denna soppa, men den ser fruktansvärt god ut.

  Det jag undrar är däremot följande:
  Jag är en av de som älskar paprika samt paprikapulver men insett att det är något som min mage/tarm tyvärr inte är lika förtjust i. Skulle du kunna rekommendera någon annan tillsatts/krydda som fungerar lika bra för receptets smak? (Eller är det bara en av de där rätterna som är värda att offra magen för? 🙈)

  Tack på förhand och tack för en toppen-farlig (på ett positivt sätt) hemsida!

  1. Hej Andrea
   Vad synd att du inte kan äta paprika. Jag tycker absolut du kan prova att bara ta bort den i denna rätt, jag tror den blir jättegod ändå 🙂

 3. Tack för receptet. Bjöd på denna soppa när vi var ute med makens syskon. Lagade den i min wonderbag som jag har börjat använda, å gissa att dom blev snopna när jag bjöd på rykande varm mat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *