Mustig köttfärssoppa- Crock-Pot

Få saker är så gott som en mustig soppa när det börjar bli kallt. Den är soppa har min 4 åring tjatat på mig hela veckan att göra så det var bara att lyda tillslut 😊 den här soppan är en klassisk köttfärssoppa som ofta uppskattas av barn tillsammans med baguette att doppa i (iallafall gör mina barn det)

Du missar väl inte att följa mig på Instagram?

Mustig köttfärssoppa

4-6 portioner

500 g köttfärs
1 purjolök
3 potatisar
2 morötter
3 palsternackor
1 msk matfett
2 tsk paprikapulver
400 g krossade tomater
1 liter vatten
3 köttbuljongtärningar
2 lagerblad
0,5 tsk salt

Gör så här:

1. Bryn köttfärsen i din Crock-pot eller stekpanna

2. Häll ner purjolök och potatis, palsternacka och morot i mindre bitar och låt de fräsa med någon minut

3. Häll på tomater, vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om.

4. Kör på låg i 6-8 h

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. kjell skriver:

    Hej

    Åt denna köttfärssoppa i dag till lunch med ett gott bröd till. Tack för ett jättegott recept.

    1. Linda skriver:

      Hej Kjell
      Åh vad roligt att höra 🙂

  2. Jessica Femzén skriver:

    Gjorde denna soppa för ett tag sedan och hela min familj blev tokig i den. Min yngsta dotter är väldigt kräsen på mat men hon frågar ofta om vi ska göra den igen snart!
    Tack för supergott recept!

    1. Linda skriver:

      Tjoho vad rokigt att höra 🙂 jag blir lycklig in i själen när kids gillar min mat.. det är alltid en seger!

  3. Andrea Gustafsson skriver:

    Hej,

    Jag har ännu inte testat att göra denna soppa, men den ser fruktansvärt god ut.

    Det jag undrar är däremot följande:
    Jag är en av de som älskar paprika samt paprikapulver men insett att det är något som min mage/tarm tyvärr inte är lika förtjust i. Skulle du kunna rekommendera någon annan tillsatts/krydda som fungerar lika bra för receptets smak? (Eller är det bara en av de där rätterna som är värda att offra magen för? 🙈)

    Tack på förhand och tack för en toppen-farlig (på ett positivt sätt) hemsida!

    1. Linda skriver:

      Hej Andrea
      Vad synd att du inte kan äta paprika. Jag tycker absolut du kan prova att bara ta bort den i denna rätt, jag tror den blir jättegod ändå 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *