Välkommen höst och matlagning i din Crock-Pot

Det går inte att förneka, hösten är Crock- Potens tid 😊 oavsett om du är nybörjare eller van användare så har jag samlat lite recept och tips här för att du ska komma igång efter sommaren 😊

Tips för nybörjare

– Börja med att följa recept innan du börjar leka själv. Det är bra att lära sig hur ingredienserna ”beter sig”

– Vätska- jag har ofta väldigt lite eller ingen tillsatt vätska om jag lagar kött eller kyckling. De avger smakrik vätska när de tillagas och jag vill gärna att de smakerna ska komma fram. Däremot om jag lagar mat med t ex linser eller pasta som drar in vätska så behövs vätskan så det inte bränns fast..

– Att steka eller att inte steka? Jag steker nästan allting kött först för då utvecklas smakerna och jag tycker det blir bättre konsistens på t ex köttfärs. Men du kan hoppa över detta om du vill

– Krydda!!! Mer än du är van vid👍👍

– Tillaga feta produkter längre, smala (t ex kycklingfilé) kortare

Följ mig gärna på Instagram för vardagstips i köket

Mumsiga höstrecept:

Biff stroganoff

Carnitas

Köttfärssås med linser

Fiskgryta med saffran

Koreansk bulgogi

Italiensk pulled veal

Tomatsoppa med linser och fetaost

Crockpannkaka

Libapaj

Lyxig Kålpudding

Bakade äpplen med havresmul

Största chokladkakan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *