Köttfärssås med linser

Det bästa av två världar! En mumsig köttfärssås möter den vegetariska linsbolognesen ❤ och kärlek uppstod.

Genom att blanda linser och nötfärs så uppnår du flera saker:

1. Om du brukar göra köttfärssås på bara nötfärs så blir du miljövänligare då linser är bättre för miljön.
2. Det blir billigare än bara med kött. 😊
3. Du får samma goda smak av köttet och samtidigt ovanstående pluspoäng 👍👍👍

Köttfärssås med linser
6-8 portioner

500 g nötfärs
1,5 dl belugalinser eller röda linser
3- 4 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
5 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger eller äppelcidervinäger
0,5 dl ketchup
1 msk kinesisk soja
2 buljongtärningar, en kött och en mörk oxbuljongtärning
1 dl matlagningsvin, rött
1- 2 tsk torkad oregano
1,5 tsk salt

Gör så här:

Bryn löken och nötfärs om du föredrar det i lite olja eller smör och häll sedan ner resten av ingredienserna i din Crock-Pot.
Kör på låg i 6-7 h, rör om ordentligt och koka en god pasta till och toppa med riven parmesanost.

Viktväktarna: Vid 8 portioner blir såsen 3 SP, lägg till för pasta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *