Bakade äpplen med havresmul i Crock-Pot

Blev inspirerad av Jessica på attlevasunt.se som gjorde bakade äpplen i Crock-Poten och vill prova själv. Hon hade så rätt och det var vansinnigt gott. Äpplena blir väldigt goda när de får stå länge och bli mjuka. Om du lyfter på locket sista timmen och läggen en träslev under så blir havregrynen lite knapriga.

Bakade äpplen med havresmul
4 port

4 – 6 äpplen
1 dl havregryn eller dinkelgryn
3 msk smör
2 msk socker eller sötströ
Kanel och lite kardemumma

Gör så här:

Lägg ner bakplåtspapper i din Croc-Pot. Skala och halvera äpplena och lägg ner dem. Blanda ihop havregryn, smör, sötning och kanel och kardemumma. Du kan även blanda i hackade nötter eller kokos om du gillar det Typ en matsked skulle jag ta då.

Smula över och kör på låg i 4-5 h. Lägg en träslev under locket sista timmen för lite yta,

2 comments on “Bakade äpplen med havresmul i Crock-PotAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *