Världens mat: Koreansk Bulgogibowl

Kryddig nötfärs, ris, fräscha grönsaker, chili och limemajonäs och inlagd ingefära ❤️❤️❤️ Ja, tack!!!

Färsen går supersnabbt att förbereda och kan stå länge. Koka en stor portion ris och gör massa matlådor av dem. Sen varierar du grönsaker, lägger till kimchi och stekt ägg så blir du lite mer autentisk 👍😊

Koreansk bulgogibowl

800 g nötfärs

1- 0,5 msk riven färsk ingefära

3 pressade vitlöksklyftor

0,5 dl sötning av något slag (farinsocker eller sötningsmedel)

0,75 dl japansk soja eller tamarisoja

1 msk kinesisk soja

1 tsk chiliflakes

2 tsk koreansk sås (Gochujangsås) eller srirachia eller sambal oelek

Förslag på tillbehör

Babyspenat

Purjolök

Sojabönor

Paprika

Rödkål

Zucchini

Lime och chilimajonär (Eriks- to die for)

Hackade jordnötter

Kimchi

Stekt ägg

Inlagd ingefära

Gör så här:

Bryn färsen och häll i resten av ingredienserna. Kör på låg i 6-7 h. Koka ris, hacka grönsaker (gärna med mandolin för allt blir bättre när det är tunt 😉) och lägg upp i en snygg skål..

Viktväktarna: Köttfärsröran blir 5 SP om du tar sötningsmedel. Chili och limemajonäs är 1 SP för 1 tsk, lägg på för ris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *