Lunchlådor i din Crock-Pot

Jag har precis börjat jobba igen efter två års studier och matlådor är såklart det jag tänker mest på … hahaha, så himla nördstörd!

Så utmaningen nu är – goda och gärna billiga lunchlådor som gör sig bra i micro! Vissa saker bara funkar inte i micro- kokt potatis t ex blir bara så blää.. men mycket man gör i Crock-Poten gör sig utmärkt i matlådor!

Grekisk gyros på fläskytterfile i pitabröd- perfekt lunchmat!

Eftersom jag tränar så mycket så behöver jag fylla på ordentligt mitt på dagen, annars blir jag trött och gnällig, så maten behöver vara mättande också. Så många krav, men inget är omöjligt när man har ”the crockinator” 🙂 (erkänn att jag fick till det där….)

Följande rätter passer extra bra att göra av följande anledningar

1. Storkok av vilket genererar många matlådor
2. Billigt så man dessutom sparar massa pengar iställer för att köpa lunch ute.
3. Det är GOTT!!

Grekiska gyros
Gör dubbel sats och ta med grönsaker, tzatsiki och pitabröd och värm köttet i micron bara- snabbt och väldigt gott 🙂

Chili con carne
En klassiker som här blir fullkomligt amazing med lite kanel i- prova, du kommer inte bli besviken! Servera med ris och en sallad och kanske en klick gräddfil!

Grekiska köttbullar
Detta är ett av mina favoritrecept i alla kategorier! Denna är vår familjs paradrätt med ursprung från Butlers kokbok. Den går utmärkt att göra på nötfärs men blir galet god på lammfärs. Blir amazing med ris och en fetaostsallad men till pasta är det också så god.

Grekiska köttbullar

Carnitas
Alltså denna är så galet god att man vill gråta lite. Passar perfekt som bjudmat på fest men även som lunchlåda. Gör en stor sats och ha både middag och ett gäng luncher klara. Är god både med mjuka tortillabröd och hårda skal.

Köttfärsröra med ajvar
Denna är en bubblare som kanske första gången låter lite skum. Jag fick detta tips av en gammal kollega och var högst skeptisk, men provade! Sååå gott! Citronen är ett måste! Denna gör sig väldigt bra i pitabröd men går också utmärkt att äta med ris och sallad.

Bulgogibowl
Gör köttfärsen i Crock-Poten och koka mycket ris och ett gäng ägg (så det är lite rinnigt i mitten). Ta sen alla grönsaker du gillar, gärna finstrimlade i en mandolin, och ha massa inlagd ingefära och srirachiamajonäs så är livet bra igen.

Kyckling med sweet chili och jordnötssmör

GÖR DEN BARA! Den är amazing!

Pulled vealgryta
För pastaälskaren så är denna fullkomligt magisk! Du kan ta nöthögrev om du inte hittar kalv, men om det finns- prova- kalv är som gjord för Crock-Pot!

Bolognese
Detta är ju en självklarhet som måste göras ofta. Lek med olika buljongtärningar, olika typer av vinäger och kryddor… och självklart kan man göra den vegetarisk och använda linser- se recept på Linsbolognese här 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *