Lunchlådor i din Crock-Pot

Jag har precis börjat jobba igen efter två års studier och matlådor är såklart det jag tänker mest på … hahaha, så himla nördstörd!

Så utmaningen nu är – goda och gärna billiga lunchlådor som gör sig bra i micro! Vissa saker bara funkar inte i micro- kokt potatis t ex blir bara så blää.. men mycket man gör i Crock-Poten gör sig utmärkt i matlådor!

Grekisk gyros på fläskytterfile i pitabröd- perfekt lunchmat!

Eftersom jag tränar så mycket så behöver jag fylla på ordentligt mitt på dagen, annars blir jag trött och gnällig, så maten behöver vara mättande också. Så många krav, men inget är omöjligt när man har ”the crockinator” 🙂 (erkänn att jag fick till det där….)

Följande rätter passer extra bra att göra av följande anledningar

1. Storkok av vilket genererar många matlådor
2. Billigt så man dessutom sparar massa pengar iställer för att köpa lunch ute.
3. Det är GOTT!!

Grekiska gyros
Gör dubbel sats och ta med grönsaker, tzatsiki och pitabröd och värm köttet i micron bara- snabbt och väldigt gott 🙂

Chili con carne
En klassiker som här blir fullkomligt amazing med lite kanel i- prova, du kommer inte bli besviken! Servera med ris och en sallad och kanske en klick gräddfil!

Grekiska köttbullar
Detta är ett av mina favoritrecept i alla kategorier! Denna är vår familjs paradrätt med ursprung från Butlers kokbok. Den går utmärkt att göra på nötfärs men blir galet god på lammfärs. Blir amazing med ris och en fetaostsallad men till pasta är det också så god.

Grekiska köttbullar

Carnitas
Alltså denna är så galet god att man vill gråta lite. Passar perfekt som bjudmat på fest men även som lunchlåda. Gör en stor sats och ha både middag och ett gäng luncher klara. Är god både med mjuka tortillabröd och hårda skal.

Köttfärsröra med ajvar
Denna är en bubblare som kanske första gången låter lite skum. Jag fick detta tips av en gammal kollega och var högst skeptisk, men provade! Sååå gott! Citronen är ett måste! Denna gör sig väldigt bra i pitabröd men går också utmärkt att äta med ris och sallad.

Bulgogibowl
Gör köttfärsen i Crock-Poten och koka mycket ris och ett gäng ägg (så det är lite rinnigt i mitten). Ta sen alla grönsaker du gillar, gärna finstrimlade i en mandolin, och ha massa inlagd ingefära och srirachiamajonäs så är livet bra igen.

Kyckling med sweet chili och jordnötssmör

GÖR DEN BARA! Den är amazing!

Pulled vealgryta
För pastaälskaren så är denna fullkomligt magisk! Du kan ta nöthögrev om du inte hittar kalv, men om det finns- prova- kalv är som gjord för Crock-Pot!

Bolognese
Detta är ju en självklarhet som måste göras ofta. Lek med olika buljongtärningar, olika typer av vinäger och kryddor… och självklart kan man göra den vegetarisk och använda linser- se recept på Linsbolognese här 🙂

Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Olivia skriver:

  Hej Linda! Nu testar jag skriva min fråga här då du verkar så kunnig gällande crockpot-matlagning, hoppas det är okej! 🙂 Men jag hittar många roliga recept som är till för ”crock pot express”, finns det något enkelt sätt man kan tänka på för att omvandla dessa recept till sin vanliga crock pot? Förstår du hur jag menar? Mvh, Olivia

  1. Linda skriver:

   Hej Olivia
   Självklart ska du fråga 😊 det man ska tänka på när man omvandla till vanlig är egentligen tiden. Är det pulled på dryga kilot så behövs ca 5-6 h. En gryta tar ca 4-6 h (är det rotfrukter i så ta det längre..) om du länkar några recept så kan jag tipsa om hur du tänker 😊👍

 2. Pia skriver:

  Hej
  Hur stor är crock-poten du använder recepten till?
  Funderar köpa en enkel 3,5 liters för att se hur jag gillar det. Hoppas bara inte vitlök tar smak.
  Hälsningar Pia

  1. Linda skriver:

   Jag har nu en 5 och 6 liters (har flera 😂) som jag använder, men började med en 3,5 liters som jag använde i många år. Det viktigaste funktionerna för mig är att kunna steka i grytan så nu väljer jag modell efter det
   Och så är vi fler i familjen 😊 så det rekommenderar jag att man funderar över…
   Lycka till 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *