Crock-Pot- Vegetarisk linsbolognese

Så god, så enkel och så billig!

Det var i denna rätt jag provade belugalinser för första gången och det överraskande mig stort! Till och med min kinkiga 5- åring slukade den och ville ha mer 😀😀 Big win!!!

Om man inte hittar belugalinser så går det utmärkt med röda linser.

Tänk på att linser drar åt sig vätska till skillnad från kött som avger vätska så minska inte ner på den delen. Färsen kan bli lite mörk på toppen när den stått ett tag, men detr bara att röra om så blir allt bra igen 😊👍

Vegetarisk Linsbolognese

6-8 portioner

2,5 dl belugalinser eller röda linser

1 hackad, gul lök

4 pressade vitlöksklyftor

2 burkar krossade tomater

2 dl vatten

5 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger eller äppelcidervinäger

0,5 dl ketchup

2 buljongtärningar

1 dl matlagningsvin, rött

1- 2 tsk torkad oregano

1 tsk persilliade

1,5 tsk salt

Gör så här:

Bryn löken om du föredrar det i lite olja eller smör och häll sedan ner resten av ingredienserna i din Crock-Pot.
Kör på låg i 6-7 h, rör om ordentligt och koka en god pasta till och toppa med riven parmesan

Viktväktarna flex: Såsen är 0 SP 😊

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Yvonne skriver:

    Är de missat lök gul eller röd i de här receptet För inte menar man väl att man ev ska bryna pressas vitlök ?

    1. Linda skriver:

      Hej Yvonne 😊 tack! Det hade jag missat att lägga in i receptet.. ska ändra det på en gång. Det är löken som ska brynas…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *