Slowcooking- Vegetarisk linsbolognese

Så god, så enkel och så billig!

Det var i denna rätt jag provade belugalinser för första gången och det överraskande mig stort! Till och med min lite kräsna son slukade den och ville ha mer 😀😀 Big win!!! Om man inte hittar belugalinser så går det utmärkt med röda linser. Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇ Tänk på att linser drar åt sig vätska till skillnad från kött som avger vätska så minska inte ner på den delen. Färsen kan bli lite mörk på toppen när den stått ett tag, men det är bara att röra om så blir allt bra igen 😊👍 Vegetarisk Linsbolognese 6-8 portioner 2,5 dl belugalinser eller röda linser 1 hackad, gul lök 4 pressade vitlöksklyftor 2 burkar krossade tomater 2 dl vatten 5 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger eller äppelcidervinäger 0,5 dl ketchup 2 grönsaksbuljongtärningar 1 dl matlagningsvin, rött 1- 2 tsk torkad oregano 1 tsk persilliade 1,5 tsk salt Gör så här: Bryn löken om du föredrar det i lite olja eller smör och häll sedan ner resten av ingredienserna i din Crock-Pot. Kör på låg i 6-7 h, rör om ordentligt och koka en god pasta till och toppa med riven parmesan Viktväktarna flex: Såsen är 0 SP 😊 SlowcookingkokböckerSlowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller AdlibrisSlowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

8 comments on “Slowcooking- Vegetarisk linsbologneseAdd yours →

  1. Är de missat lök gul eller röd i de här receptet För inte menar man väl att man ev ska bryna pressas vitlök ?

    1. Hej Yvonne 😊 tack! Det hade jag missat att lägga in i receptet.. ska ändra det på en gång. Det är löken som ska brynas…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *