Veckans slowcookertips- vegetariskt

Många undrar om man kan laga vegetariskt i slowcookern- självklart! Du inte bara kan, du bör även göra det 🙂

Även om man ursprungligen lagat mycket kött i slowcookern för att få det mört så är det andra fördelar som de som vill laga vegetariskt i slowcookern.

  1. Smaker utvecklas- grejen med långkok, oavsett redskap för det är att smakerna utvecklas mer när de får lagas på låg värme, länge.
  2. Logistik- avsett vad du lagar så är logistiken för mig ett avgörande faktum. Att komma hem från jobbet och maten är klar. För oavsett hur mycket jag älskar att laga mat så är jag precis lika trött som alla andra efter en dag på jobbet och med hungriga ungar som snabbt behöver föda så är planering A och O.

Här kommer tre recept på enkla vegetariska måltider:

Linsbolognese
Servera med pasta och sallad. Mina ungar gillar den här varianten lika mycket (om inte mer) än den med kött.

Kikärts- och linsgryta med kokosmjölk och mango chutney
Massa smak och mättande är denna gryta en ny vardagsfavorit

Kokosmjölkssoppa med linser och tomat- 2 versioner
Denna soppa finns i två versioner. En för snabba vardagsmaten och en för lite lyxigare tillfällen

Missa inte att följa mig på Instagram och Facebook
Slowcookerkokbok kommer i november 2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *