Korvbulgur med fetaostsås- veckans Cooprecept

Detta recept är framtaget i samarbete med Coop Folkparken i Södertälje

Veckans recept är en kryddig korvbulgur med fetaostsås. Du kan lätt göra den vegetarisk genom att använda vegansk chorizo

Korvbulgur med fetaostsås
4 portioner

400 g kabanoss, COOP eller 400 g vegansk chorizo, COOP
1 gul lök
2 paprikor
2 dl bulgur
4 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning

Fetaostsås
150 g fetaost, Änglamark
2 dl Creme Fraiche, COOP
1 tsk Garlic Paste eller 1 pressad vitlöksklyfta
1- 2 tsk sambal oelek
Lite pressad citron
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
– Koka bulguren med en halv grönsaksbuljongtärning
– Hacka löken och skär korv och paprikor i mindre bitar
– Bryn lök, korv och paprika i olja tills allt börjar få färg, gärna i en
wokgryta eller större stekpanna
– Blanda ner den färdiga bulguren med korv, lök och paprikaröran och rör om
– Smula ner fetaosten i Creme Fraichen och bland ner vitlök, sambal, pressad citron och salt och peppar

Missa inte att följa mig på Instagram och Facebook.
Slowcookerkokbok kommer i november 2020

Här är receptet på Biff- och Halloumistroganoffen som var förra receptet

Biff- och halloumistroganoff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *