Kokosmjölksoppa med linser och tomat- vardags- och lyxversion

Detta är två recept på nästan samma soppa- den första är när du har 3 minuter och vill slänga ner saker och bara köra, den andra är när du har 15 minuter och lite mer färska ingredienser. Sen kan du välja lite från båda utifrån vad du har i skåpen.

Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook

Vardagsversionen
4 portioner

1 burk kokosmjölk

1 burk krossade tomater

5 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 dl röda linser

2 msk pressad lime eller citron (kan ta färdigpressad)

1,5 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1,5 tsk mald ingefära

1 msk curry

0,5 tsk chiliflakes

0,5 tsk salt

Gör så här:
Lägg ner allt i din Crock-Pot och kör antingen 4-6 h på låg eller 15 minuter i Crock-Pot Express

Lyxversionen

1 burk kokosgrädde/kokosmjölk

1 burk krossade tomater

5 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 dl röda linser

2 msk färskpressad lime

2 vitlöksklyftor, finhackad

2 finhackade scharlottenlök

1 msk riven färsk ingefära

1 msk curry

0,5 – 1 finhackad röd chili

0,5 tsk salt


Gör så här:
Fräs lök, vitlök och chili i olja en några minuter så löken blir lite glansig, lägg ner curry, linser och ingefära och blanda runt och frås någon minut till. Häll på kokosgrädde, krossade tomater och resten av kryddorna. Kör på låg i 4-6 h eller 15 minuter i Crock-Pot Express

Viktväktarna:
Med lätt kokosmjölk blir det 4 sp på 4 portioner

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *