Festbuffé och festtips med din Crock-Pot

den

40 år ung då 😀😊 ok, lite känns det.. som att man kanske inte kommer undan med vissa saker längre och kroppen inte riktigt beter sig som när man var 22 år. Men jag gillar att bli äldre, saker blir mer avslappnade och man börjar fundera ut vad man gillar och faktiskt vill lägga sin tid på.

Nog om det och mer om maten 😊 att använda din Crock-Pot när du ska bjuda hem folk på mat är så smidigt. Jag har nog aldrig varit så ostressad inför en fest. Allt är ju i stort sätt färdigt och det enda jag behövde göra är att hacka grönsaker.

Jag hade familjen här och lagade tre olika pulled. Alla tre går med fördel att förbereda innan. Köttet blir ännu bättre om det får stå någon dag i kylen och utveckla smakerna.

Jag lagade:
Carnitas på både fläskkarré och kycklinglårfilé, gjorde samma marinad och körde i olika pottor.

Pulled lamm med soja, chili, ingefära och vitlök

Till detta serverades

– Till pulled pork och kyckling: tortilla, massa grönsaker, salsasås, gräddfil, picklad rödlök och mango
– Till pulled lamm: libabröd, chili och limemajonäs, grönsaker, picklad rödlök

En oerhört viktig sak på denna meny är den picklade rödlöken, om det är något du inte ska missa så är det denna

Picklad rödlök
5-6 rödlökar
2 dl vatten
1 dl ättikssprit
2 dl socker

Finskiva löken (gärna med en mandolin) och blanda ihop vatten, ättikssprit och socker. Lägg ner löken och låt stå gärna en dag innan servering.

Till kidsen körde jag korven i Crock-Poten 😊👍 så galet smidigt och korven blir perfekt- lägg bara i korvarna och kör på låg i 2 timmar.

Till efterrätt så gjorde min syster en klassisk pinicchiotårta som ofta får många namn efter de som lagar den- jag kallar den Markustårtan för det är min mans favorit.

Jag gjorde min favorit som är en chokladbomb- chokladkaka med chokladtryffel på toppen ❤❤❤❤ kärlek!!!

Det var 17 grader och sol så vi kunde bjuda på välkomstdrinkar ute- helt fantastiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *