Den grymmaste bolognesen EVER!

Köttfärssås i slowcookern blir så löjligt gott att det är svårt att gå tillbaka till att göra den på mugglarsättet. Magin startar när allt får stå och koka ihop sig i massa timmar och smakerna bara exploderar…

Oftast när jag lagat bolognese så slänger jag i det jag hittar och glömmer vad jag hade i, men idag var jag noga med att skriva ner vad jag hade i och tur det, för detta var kanske den godaste köttfärssåsen jag gjort  (och jag har gjort måååååånga). Så gör den bara!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇

Spagetti Bolognese, 8 portioner
4 stora vitlöksklyftor
1 kg köttfärs
2 buljongtärningar (1 kött och 1 mörk oxbuljong)
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk socker
1 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
1, 5 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1, 5 tsk salt
svartpeppar

Gör så här:
Blanda först tomatpure med kryddor och vinäger. Blanda ner tomatkross och rör om. Fräs köttfärsen i stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Lägg ner resten av ingredienserna i din slowcooker och sätt på låg i 8-9 h eller hög i 6-7 h.
Servera med tagliatelle och färskriven parmesanost och en god sallad

Tips
– Vill man ha lök i så går ju det utmärkt, fräs dock löken först, annars tycker jag det kan bli en lite konstig eftersmak av löken
– Du kan variera vinägern till vitvinsvinäger eller balsamvinäger för lite olika smak

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

29 comments on “Den grymmaste bolognesen EVER!Add yours →

 1. Bra recept, ska provat det ! Jag brukar låta bli att bryna färsen, lägger i den direkt i crocpoten.
  Sen finfördelar jag den efter ett par timmar. Helt ok !

    1. Hej Cecilia
     Jag har provat att inte bryna köttet en gång och tyckte inte det blev lika gott. Men det gick betydligt fortare så om man har tidsbrist så kan man prova 😊😊

 2. Hejsan! Rent generellt ifall jag ska halvera ett recept från 8 portioner till 4, då ska jag väl halvera tillagningstiden i crockpoten också?
  Vänliga hälsningar

   1. Precis stoppat ner allt i pottan när jag såg den här kommentaren – ska det vara lök i?🙈 stod inte i receptet 😂

 3. Kan bara hålla med dig om att det ÄR verkligen den grymmaste bolognesen EVER !!! Min son som kommer hem i påsk kan inte
  tänka säg något annat i matväg…. Tack för att du delat med dig ! GLAD PÅSK!

 4. Har gjort denna 5-6 ggr nu ,, Så helt otroligt recept, Kommer nu att öka tillagning av denna , perfekt att köra större volym ,, Makalöst bästa receptet ,, behöver inte söka mer , överblivet kan man rulla in i tortillabröd och köra me lite tacostillbehör,, Kanon.

  1. Men alltså hurra vad glad jag blir! Tack Peter! 🤩🤩🙏🙏 Bra tips med tortillabröden, det hade jag inte alls tänkt på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *