Den grymmaste bolognesen EVER!

Köttfärssås i slowcookern blir så löjligt gott att det är svårt att gå tillbaka till att göra den på mugglarsättet. Magin startar när allt får stå och koka ihop sig i massa timmar och smakerna bara exploderar…

Oftast när jag lagat bolognese så slänger jag i det jag hittar och glömmer vad jag hade i, men idag var jag noga med att skriva ner vad jag hade i och tur det, för detta var kanske den godaste köttfärssåsen jag gjort  (och jag har gjort måååååånga). Så gör den bara!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇

Spagetti Bolognese, 8 portioner
4 stora vitlöksklyftor
1 kg köttfärs
2 buljongtärningar (1 kött och 1 mörk oxbuljong)
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk socker
1 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
1, 5 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1, 5 tsk salt
svartpeppar

Gör så här:
Blanda först tomatpure med kryddor och vinäger. Blanda ner tomatkross och rör om. Fräs köttfärsen i stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. Lägg ner resten av ingredienserna i din slowcooker och sätt på låg i 8-9 h eller hög i 6-7 h.
Servera med tagliatelle och färskriven parmesanost och en god sallad

Tips
– Vill man ha lök i så går ju det utmärkt, fräs dock löken först, annars tycker jag det kan bli en lite konstig eftersmak av löken
– Du kan variera vinägern till vitvinsvinäger eller balsamvinäger för lite olika smak

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

38 comments on “Den grymmaste bolognesen EVER!Add yours →

 1. Bra recept, ska provat det ! Jag brukar låta bli att bryna färsen, lägger i den direkt i crocpoten.
  Sen finfördelar jag den efter ett par timmar. Helt ok !

    1. Hej Cecilia
     Jag har provat att inte bryna köttet en gång och tyckte inte det blev lika gott. Men det gick betydligt fortare så om man har tidsbrist så kan man prova 😊😊

 2. Hejsan! Rent generellt ifall jag ska halvera ett recept från 8 portioner till 4, då ska jag väl halvera tillagningstiden i crockpoten också?
  Vänliga hälsningar

   1. Precis stoppat ner allt i pottan när jag såg den här kommentaren – ska det vara lök i?🙈 stod inte i receptet 😂

 3. Kan bara hålla med dig om att det ÄR verkligen den grymmaste bolognesen EVER !!! Min son som kommer hem i påsk kan inte
  tänka säg något annat i matväg…. Tack för att du delat med dig ! GLAD PÅSK!

 4. Har gjort denna 5-6 ggr nu ,, Så helt otroligt recept, Kommer nu att öka tillagning av denna , perfekt att köra större volym ,, Makalöst bästa receptet ,, behöver inte söka mer , överblivet kan man rulla in i tortillabröd och köra me lite tacostillbehör,, Kanon.

  1. Men alltså hurra vad glad jag blir! Tack Peter! 🤩🤩🙏🙏 Bra tips med tortillabröden, det hade jag inte alls tänkt på

  1. Bra fråga! Jag steker den bara så den fördelas och får lite färg men inte klar.. tycker bättre om konsistensen då, men man kan hoppa över detta steg om man vill 😊 isåfall smular man ner färsen .

 5. Supergott recept, jag har dock slängt i lite annat med. För sån är jag, bl.a rivna morötter, rödvin och sen lite 357 Ghost peppersås.

 6. Wow wow… Wow!! Godaste köttfärssåsen! Hela familjen älskar den, utgår från ditt recept och har i lök som förstekt samt finrivna morötter. Vi gör storkok med dubbla satser varje gång så pottan får jobba på ordentligt och så har vi massor att frysa in till smarriga middagar. Tack Linda för recept! 🙂

 7. Tycker att jag är rätt OK i köket, men min 8-åring tycker att skolans köttfärssås är godare än min. Det gör ont… 🙂 Men så gjorde jag denna och den fick tummen upp och är den godkända köttfärssåsen hos oss nuförtiden.
  Ska laga den till släkten och behöver göra dubbel sats. Hur stor gryta tror du att jag behöver för att dubbla receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *