Honungs- och vitlökskyckling i din slowcooker

En väldigt smakrik och enkel kycklingrätt som är super för att göra som lunchlådor.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Honungs och vitlökskyckling
6 portioner
800 g kycklinglårfileer eller kycklingfileer
1 dl honung
6 hackade vitlöksklyftor
1 dl japansk soja eller tamarisoja
1 msk kinesisk soja
4 msk vatten
1 tsk srirachia eller sambal oelek
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk Worschestershire sås

Tips på tillbehör
Kokt ris eller nudlar
Sojabönor
Paprika
Grönkål
Mango
Rivna morötter
Stekt zuccini
Sesamfrön

Gör så här:
Bryn kycklingen runt om antingen direkt i din Crock-Pot eller i stekpanna (har du ont om tid så kan du hoppa över detta).

Hacka vitlöken och blanda ihop såsingredienserna och häll såsen över kycklingen. Se nedan tillagningstid beroende på vilken kyckling du har

Tillagningstid
– Kycklinglårfileer- 3-4 h på låg
– Kycklingfileer- 1-2 h på låg
– Kycklinglår- 4-5 h på låg

Andra goda kycklingrecept persisk helstekt kyckling med kanel och kardmumma och den populära sweetchili och jordnötskyckling

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Kokbok 📚 ”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

Kokbok 📚 ”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Ljudbok 🎵 Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

6 comments on “Honungs- och vitlökskyckling i din slowcookerAdd yours →

  1. Hej Linda!
    Tack för alla goda recept som givit mig en kick i matlagningen! 🙂
    Min kropp gillar inte riktigt när man pressar i rå vitlök i grytorna, så jag undrar om du har några tips?! Kan man generellt ta vitlökspulver istället? Och hur gör du för att grytan inte skall blir så ’rinnig’ alltså hur mycket redning behöver man och vilken redning är bäst? Majzena? Tack för mig.

    1. Åh vad glad jag blir att höra att mina recept inspirerar dig 🥰
      Du kan absolut byta ut vitlöksklyftor mot vitlökspulver. Brukar tänka 1 tsk ersättet ca 1-2 vitlöksklyftor.

      Hur mycket vätska beror lite på hur mycket vatten det är i kycklingen. Det varierar rätt mycket. Men ca 1 msk maizena utspädd med lite vatten brukar vara en bra start 😊😊

      1. Tack Linda för Ditt svar.
        Maizenaredningen häller du i när grytan är färdiglagad?
        Glad Påsk på Dig, skall försöka mig på en lammstek i Croc Poten! Premiär!

  2. Stämmer det verkligen med endast två timmar på låg? När vi lagar kycklingfilé i crockpot (vår är en enkel modell – inte tryckkokare-varianten) tar det minst sex timmar på låg innan det är klart.

    1. Det kan vara lite olika men mina blir klara i den tiden. Jag vill inte ha dem torra, men det kan vara lite olika på modeller och även kyckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *