Sweet chilikyckling med jordnötssmör i slowcookern

Detta recept föddes som en panikmiddag som faktiskt är en av mina bästa recept! Den tar 5 minuter att förbereda och blir så galet gott! Såsen är amazing.. så där *villslickatallriken* god 😀 Suverän lunchlådemat för dem som håller på med sådant 🙂

Min DuraCeramicgryta är fantastiskt och en av de funktioner som jag tycker är super är stekfunktionen- stek allt, på med såsen och kör igång den och utan att ha smutsat ner mer än en gryta!

Denna görs sig allra bäst på kycklinglårfiléer men det går även bra med kycklinginnerfiléer men var extra noga att inte köra för länge för då blir det lätt torrt.

Du har väl inte missat att Lindas mathörna finns både på facebook och Instagram nu 🙂 Gå in och gilla för att få recept, tips och annat skoj!

Sweet chilikyckling med jordnötssmör
800 g kycklinglårfileer eller kycklinginnerfiléer

1 dl sweet chilisås
0,5 dl jordnötssmör
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt

Innan servering- 1 msk maizena med lite vatten

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Bryn kycklingen med lite salt och och häll såsen över. Självklart kan man ta kycklingben eller kycklingfiléer. Men justera tillagningstiden.

Tider:
Brynta kycklinglårfiléer- 2 h på hög eller 3-4 h på låg
Brynta kycklinginnerfiléer- 1 h på hög eller 1,5-2 h på låg
Frysta kycklinginnerfileer- 3 h på låg
Frysta kycklinglår- 6-7 h på låg

När allt är klart- blanda maizena med lite vatten och häll i så såsen tjocknar lite. Servera med ris och sallad

Servera med ris och grönsaker!

Viktväktarna:

Om du kör på kycklinginnerfileer (alltså inte lårfileer) så blir det mindre SP. Då blir det 4 SP på 6 portioner, lägg till för ris.

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Kokbok 📚 ”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

Kokbok 📚 ”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Ljudbok 🎵 Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

21 comments on “Sweet chilikyckling med jordnötssmör i slowcookernAdd yours →

  1. Måste man steka kycklingfilérna innan man lägger i crok-poten? Tänkte om man bara kunde lägga i färsk kyckling file? Känns som att det blir så torrt annars. Låter riktigt gott! Måste testas! ☺

    1. 🙂
      Toppenbra tips! Dubbla såsen är en återkommande kommentar- tycker jag är utmärkt bra betyg 🙂

    1. om du ska tryckkoka så använder du den knappen (om du har en Express) men detta recept är för slowcooking så tryck på slowcooking , välj hög eller låg och sedan tid 🙂 inte lätt att hänga med på alla funktioner. Men när du kan basen så går det av sig själv sen.

  2. supergott och enkelt recept! jag prövade idag att även lägga till kokosmjölk för tycker såsen blir så tjock och såsen blir supergod av det! jag kör på 2 timmar

    1. Vilken tajming för jag gjorde precis samma sak i torsdags! Och den blev så bra 😊😊 så utmärkt bra tips 👍👍

  3. Om man använder 700 gr innerfilen ej 800. Blir det samma tillagningstips. Jag tror förpackningen innerfile som jag köper ligger på 700 gr.

  4. Hej Linda.
    Gjorde denna rätt och ser att många funderar på mängden sås och att man skall dubbla ingredienserna. Kan du tipsa om något annat man kan lägga i då jag tycker jordnösmör blir lite mastigt. Kanske kokosmjölk och hur mycket i såfall.? Om man även vill dubbla mångden kyckling (2 kilo ist för 1 kilo) kan du tipsa om såsmängden då. Stort tack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.