Sweet chilikyckling med jordnötssmör i slowcookern

Detta recept föddes som en panikmiddag som faktiskt är en av mina bästa recept! Den tar 5 minuter att förbereda och blir så galet gott! Såsen är amazing.. så där *villslickatallriken* god 😀 Suverän lunchlådemat för dem som håller på med sådant 🙂 Min DuraCeramicgryta är fantastiskt och en av de funktioner som jag tycker är super är stekfunktionen- stek allt, på med såsen och kör igång den och utan att ha smutsat ner mer än en gryta! Denna görs sig allra bäst på kycklinglårfiléer men det går även bra med kycklinginnerfiléer men var extra noga att inte köra för länge för då blir det lätt torrt. Du har väl inte missat att Lindas mathörna finns både på facebook och Instagram nu 🙂 Gå in och gilla för att få recept, tips och annat skoj! Sweet chilikyckling med jordnötssmör 800 g kycklinglårfileer eller kycklinginnerfiléer 1 dl sweet chilisås 0,5 dl jordnötssmör 1 tsk lökpulver 1 tsk vitlökspulver 1 tsk äppelcidervinäger 1 msk kinesisk soja 1 tsk salt Innan servering- 1 msk maizena med lite vatten Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Bryn kycklingen med lite salt och och häll såsen över. Självklart kan man ta kycklingben eller kycklingfiléer. Men justera tillagningstiden. Tider: Brynta kycklinglårfiléer- 2 h på hög eller 3-4 h på låg Brynta kycklinginnerfiléer- 1 h på hög eller 1,5-2 h på låg Frysta kycklinginnerfileer- 3 h på låg Frysta kycklinglår- 6-7 h på låg När allt är klart- blanda maizena med lite vatten och häll i så såsen tjocknar lite. Servera med ris och sallad Servera med ris och grönsaker! Viktväktarna: Om du kör på kycklinginnerfileer (alltså inte lårfileer) så blir det mindre SP. Då blir det 4 SP på 6 portioner, lägg till för ris. Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen Ny slowcookingkokbok! Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg Slowcookingkokbok Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

17 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessica skriver:

    Hej

  2. Johanna skriver:

    Måste man steka kycklingfilérna innan man lägger i crok-poten? Tänkte om man bara kunde lägga i färsk kyckling file? Känns som att det blir så torrt annars. Låter riktigt gott! Måste testas! ☺

    1. Linda skriver:

      Förlåt för sent svar.. man måste inte steka 😊

  3. Åke Löf skriver:

    Dubbla såsen

    1. Linda skriver:

      Precis!!!👍👍👍😊

  4. Monica Pålsson skriver:

    Hejsan! Om jag vill ha färsk lök och vitlök, hur mycket ska jag ta?

    //Monica

    1. Linda skriver:

      0, 5 gul lök o kanske 1 pressad alt 2 hackade.. 🙂

  5. Karin skriver:

    Dubbla såsen och tillsätt 1 tsk. Sambal olek.
    Jättegott.

    1. Linda skriver:

      🙂
      Toppenbra tips! Dubbla såsen är en återkommande kommentar- tycker jag är utmärkt bra betyg 🙂

  6. Liselott stenström skriver:

    Ska jag bara trycka på meat/står knappen o låg eller hög när jag satt i allt

    1. Linda skriver:

      om du ska tryckkoka så använder du den knappen (om du har en Express) men detta recept är för slowcooking så tryck på slowcooking , välj hög eller låg och sedan tid 🙂 inte lätt att hänga med på alla funktioner. Men när du kan basen så går det av sig själv sen.

  7. Mia skriver:

    Hej, hur lång tid skall man ta om man gör dubbel mängd kött och 4 ggr sås?

    1. Linda skriver:

      Lägg på ca 1-1,5 h borde räcka 🙂

  8. Elin skriver:

    supergott och enkelt recept! jag prövade idag att även lägga till kokosmjölk för tycker såsen blir så tjock och såsen blir supergod av det! jag kör på 2 timmar

    1. Linda skriver:

      Vilken tajming för jag gjorde precis samma sak i torsdags! Och den blev så bra 😊😊 så utmärkt bra tips 👍👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *