Crockpot- Persisk kyckling med kanel, kardemumma och koriander 

Crockpot- Persisk kyckling med kanel, kardemumma och koriander 

OH MY GOD! Förutom att hela huset luktar som en dröm så var detta så gott att man dör lite av lycka! Och det går så fort att förbereda så det är nästan löjligt… kryddorna blandas med smält smör och bara hälls över kycklingen och sen får den stå på låg i 5- 7 h beroende på storlek på kycklingen. Min kyckling var stor idag så den fick stå i 6 h.

Persisk kyckling med kanel, kardemumma och koriander 

1 hel kyckling

3 vitlöksklyftor pressade

1 tsk chili

1 tsk gurkmeja

1 tsk ingefära

1 tsk koriander, torkad

1,5 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1,5 tsk salt

100 g smör

10 st vitlöksklyftor, hela

Gör så här 

Smält smöret och blanda samman med pressad vitlök och kryddor. 

Häll en sked kryddsmörblandning i botten av pottan och lägg på kycklingen. Häll över resterande kryddsmörblandning över kycklingen och gnugga lite så kryddorna fäster. Lägg ner de andra vitlöksklyftorna runt om kycklingen. 

Sätt på låg i 5- 7 h 

6 comments on “Crockpot- Persisk kyckling med kanel, kardemumma och koriander Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *