Crockpot – Burgundisk gryta 

Det var dags för höstens första riktiga köttgryta!! Sååå god! Balsamvinägern gör stor skillnad och allt bara smälter i munnen. 

Jag stekte både lök, vitlök, champinjoner och kött för jag hade tid och smakerna tar ett rejält kliv upp om du gör det. Så ta 5 min extra och klicka i smör i stekpannan för sen blir du lycklig i flera dagar efter…. (om det blir över till luncher dvs 😊)

Burgundisk gryta 

1 kg högrev, skuren i mindre bitar

2 buljongtärningar, 1 kött och 1 mörk oxbuljong

4 lagerblad

0, 5 dl balsamvinäger 

2 vitlöksklyftor, hackade 

2 stora gula lökar, hackade 

2 morötter i skivor, skalade och skurna i stora slantat

2 msk tomatpure 

1 burk krossade tomater

10 st färska champinjoner, skurna i halvor 

2 dl vatten 

1 msk torkad persilja 

Gör så här:

Värm upp stekpannan till medelhög värme och stek lök och vitlök i smör. Stek sedan champinjoner och sist köttet så det får färg runt om.

Lägg ner allt i crockpoten och lägg ner lagerbladen. Kör på låg i 6-8 h.

Servera med ris och röd vinbärsgele. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *