Crockpot – Burgundisk gryta 

Det var dags för höstens första riktiga köttgryta!! Sååå god! Balsamvinägern gör stor skillnad och allt bara smälter i munnen. 

Jag stekte både lök, vitlök, champinjoner och kött för jag hade tid och smakerna tar ett rejält kliv upp om du gör det. Så ta 5 min extra och klicka i smör i stekpannan för sen blir du lycklig i flera dagar efter…. (om det blir över till luncher dvs 😊)

Burgundisk gryta 

1 kg högrev, skuren i mindre bitar

2 buljongtärningar, 1 kött och 1 mörk oxbuljong

4 lagerblad

0, 5 dl balsamvinäger 

2 vitlöksklyftor, hackade 

2 stora gula lökar, hackade 

2 morötter i skivor, skalade och skurna i stora slantat

2 msk tomatpure 

1 burk krossade tomater

10 st färska champinjoner, skurna i halvor 

2 dl vatten 

1 msk torkad persilja 

Gör så här:

Värm upp stekpannan till medelhög värme och stek lök och vitlök i smör. Stek sedan champinjoner och sist köttet så det får färg runt om.

Lägg ner allt i crockpoten och lägg ner lagerbladen. Kör på låg i 6-8 h.

Servera med ris och röd vinbärsgele. 

2 comments on “Crockpot – Burgundisk gryta Add yours →

  1. Den här blev såå god! Hade inga färska champinjoner, men burkvarianten funka jättebra. Hade vildsvinskött vilket blev super. Gjorde den en vardag när jag kom hem trött från jobbet och möttes av dessa underbara dofter. Kokade potatis till. MUMS!

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *