Okej, har hoppas ni är reda för detta? Detta är en gamechanger! Lammet blir så galet gott och sen i kombination med fetaost och picklad rödbeta (ja, man kan pickla allt 🙂 ) så är allt bra igen.

På buffébordet serverade jag dem i minitacobåtar för att enkelt kunna plocka själv. Går nog utmärkt med baguette, libabröd eller så äter man den som en huvudrätt med klyftpotatis och tzatsiki till 🙂
Pulled lamm med citron, honung, timjan och balsamvinäger
6-8 port eller 12-16 portioner på buffébord
Ingredienser:
1,2 kg lammstek
1 dl vatten
0,5 dl balsamvinäger
2 msk honung
4 vitlöksklyftor
1 citron, skuren i skivor
1 msk torkad timjan
1 msk salt
Servering buffé
Minitacobåtar (de mjuka)
Fetaost
Citronskivor
Picklad rödbeta (recept längre ner)
Servering huvudrätt
Fetaost
Picklad rödbeta
Tzatsiki
Klyftpotatis
Gör så här:
– Salta lammet med saltet och gnugga in det lite grann
– Bryn lammet i en stekpanna i rikligt med smör
– Skär några djupa skåror i köttet och tryck in de skalade vitlöksklyftorna
– Lägg ner lammet i din slowcooker och häll ner vatten och balsamvinäger
– Strö över timjan
– Lägg de skivade citronskivorna på och runt lammet
– Kör på låg i 8-9 h
– Tryck isär kötter med en stekspade (här ska allt bara trilla ihop) och blanda runt med skyn. Lyft ur det som är kvar av citronen.
– Servera genom att lägga lamm, smulad fetaost, picklad rödbeta och en liten skiva citron i en tacobåt.



Picklad rödbeta
5- 6 rödbetor, skalade och tunt skivade (helst med mandolin)
1, 5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättika (12 %)
1,5 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
Blanda ihop allt och låt stå ca 4-5 h innan servering

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook



Verkar alldeles fantastiskt 😀 Men honungen? Var, när, hur mkt? Hittar inte det i receptet 😊
Tack! Det hade fallit bort..😊 uppdaterat nu 😊