Pulled lamm med citron, honung, timjan och balsamvinäger med fetaost och picklad rödbeta

den

Okej, har hoppas ni är reda för detta? Detta är en gamechanger! Lammet blir så galet gott och sen i kombination med fetaost och picklad rödbeta (ja, man kan pickla allt 🙂 ) så är allt bra igen.

På buffébordet serverade jag dem i minitacobåtar för att enkelt kunna plocka själv. Går nog utmärkt med baguette, libabröd eller så äter man den som en huvudrätt med klyftpotatis och tzatsiki till 🙂

Pulled lamm med citron, honung, timjan och balsamvinäger
6-8 port eller 12-16 portioner på buffébord

Ingredienser:
1,2 kg lammstek
1 dl vatten
0,5 dl balsamvinäger
4 vitlöksklyftor
1 citron, skuren i skivor
1 msk torkad timjan
1 msk salt

Servering buffé
Minitacobåtar (de mjuka)
Fetaost
Citronskivor
Picklad rödbeta (recept längre ner)

Servering huvudrätt
Fetaost
Picklad rödbeta
Tzatsiki
Klyftpotatis

Gör så här:
– Salta lammet med saltet och gnugga in det lite grann
– Bryn lammet i en stekpanna i rikligt med smör
– Skär några djupa skåror i köttet och tryck in de skalade vitlöksklyftorna
– Lägg ner lammet i din slowcooker och häll ner vatten och balsamvinäger
– Strö över timjan
– Lägg de skivade citronskivorna på och runt lammet
– Kör på låg i 8-9 h
– Tryck isär kötter med en stekspade (här ska allt bara trilla ihop) och blanda runt med skyn. Lyft ur det som är kvar av citronen.
– Servera genom att lägga lamm, smulad fetaost, picklad rödbeta och en liten skiva citron i en tacobåt.

Picklad rödbeta
5- 6 rödbetor, skalade och tunt skivade (helst med mandolin)
1, 5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättika (12 %)
1,5 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt

Blanda ihop allt och låt stå ca 4-5 h innan servering

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *