En rätt till påskbuffén eller en enkel lunch? Prova båda! När tomat och pesto får stå lång tid så får smakerna utvecklas på ett helt annat sätt. Sedan knäcker du bara i ägg sista timmen och äter sedan med ett gott nybakat bröd.
Detta var en rätt som även mina barn tyckte var supergott 😊😊 så det var win även där.

Tomat- och pestoröra med ägg i slowcookern
4 portioner (lätt lunch)
6 portioner (del av brunch)
Ingredienser
2 burkar krossade tomater (a ca 400 g)
1,5 msk grön pesto
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk grönsaksfond
2 msk tomatpuré
2 tsk balsamvinäger
1 tsk salt
På slutet:
8 ägg
Serveras med
4 st rostade brödskivor eller 4 brödskivor som penslas med olivolja och flingsalt och gräddas i ugn på 175 graver i 5-10 minuter.
Chiliflakes
Gör så här:
- Fräs lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner allt i slowcookern och kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h.
- 30 minuter innan servering så knäcker du ner äggen.
- Servera!

Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris



0 comments on “Tomat- och pestoröra med ägg i slowcookern”Add yours →