Tomat- och pestoröra med ägg i slowcookern

En rätt till påskbuffén eller en enkel lunch? Prova båda! När tomat och pesto får stå lång tid så får smakerna utvecklas på ett helt annat sätt. Sedan knäcker du bara i ägg sista timmen och äter sedan med ett gott nybakat bröd.

Detta var en rätt som även mina barn tyckte var supergott 😊😊 så det var win även där.

Tomat- och pestoröra med ägg i slowcookern
4 portioner (lätt lunch)
6 portioner (del av brunch)

Ingredienser
2 burkar krossade tomater (a ca 400 g)
1,5 msk grön pesto
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk grönsaksfond
2 msk tomatpuré
2 tsk balsamvinäger
1 tsk salt

På slutet:
8 ägg

Serveras med
4 st rostade brödskivor eller 4 brödskivor som penslas med olivolja och flingsalt och gräddas i ugn på 175 graver i 5-10 minuter.
Chiliflakes

Gör så här:

  • Fräs lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Lägg ner allt i slowcookern och kör på LÅG i 6-7 h eller HÖG i 4-5 h.
  • 30 minuter innan servering så knäcker du ner äggen.
  • Servera!

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Tomat- och pestoröra med ägg i slowcookernAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.