Crockpot – Vitlöks och citronfylld kyckling

Bästa ”snabbmaten” ever! 5 min av prepptid, sen står den bara och gosar och blir galet god, sen gör du bara tillbehör och äter. 

Fyllde kycklingen med citron och vitlök sen massa torra kryddor på utsidan så det blir liksom en tvåfrontsattack av smaker 😊

Vitlöks och citronfylld kyckling 

Ingredienser 

1 färsk kyckling 

1 tsk paprikapulver 

1 tsk rökt paprikapulver 

1 tsk salt

1 tsk lökpulver 

1 tsk timjan 

1 tsk vitlökspulver 

0, 25 tsk cayennepeppar 

0, 25 tsk svartpeppar 

1 stor klyfta citron

4 klyftor vitlök 

Gör så här:

Blanda alla torra kryddor i en skål. 

Stoppa in citron och vitlöksklyftorna inuti kycklingen och gnid in den torra kryddblandningen runt hela kycklingen.

Lägg ner kycklingen i crockpoten och sätt på låg i 6- 7 h 

Sista timmen- lägg en träslev under locket och fortsätt laga, då blir skinnet lite knaprigt 😊

Till detta gjorde jag grovstrimlad sötpotatis som jag körde i ugnen tillsammans med olja och kryddor, kokta grönsaker och vitlökssås.

 

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sana skriver:

    Vad är det för tillbehör du har i bilden? Ser supergott ut!
    Tack för receptet:)

    1. linda skriver:

      Det är sötpotatis som jag rivit och sen kört i ugnen med olja och kryddor 😊 det var riktigt mumsigt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *