Crockpot – Vitlöks och citronfylld kyckling

Bästa ”snabbmaten” ever! 5 min av prepptid, sen står den bara och gosar och blir galet god, sen gör du bara tillbehör och äter. 

Fyllde kycklingen med citron och vitlök sen massa torra kryddor på utsidan så det blir liksom en tvåfrontsattack av smaker 😊

Vitlöks och citronfylld kyckling 

Ingredienser 

1 färsk kyckling 

1 tsk paprikapulver 

1 tsk rökt paprikapulver 

1 tsk salt

1 tsk lökpulver 

1 tsk timjan 

1 tsk vitlökspulver 

0, 25 tsk cayennepeppar 

0, 25 tsk svartpeppar 

1 stor klyfta citron

4 klyftor vitlök 

Gör så här:

Blanda alla torra kryddor i en skål. 

Stoppa in citron och vitlöksklyftorna inuti kycklingen och gnid in den torra kryddblandningen runt hela kycklingen.

Lägg ner kycklingen i crockpoten och sätt på låg i 6- 7 h 

Sista timmen- lägg en träslev under locket och fortsätt laga, då blir skinnet lite knaprigt 😊

Till detta gjorde jag grovstrimlad sötpotatis som jag körde i ugnen tillsammans med olja och kryddor, kokta grönsaker och vitlökssås.

 

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sana skriver:

    Vad är det för tillbehör du har i bilden? Ser supergott ut!
    Tack för receptet:)

    1. linda skriver:

      Det är sötpotatis som jag rivit och sen kört i ugnen med olja och kryddor 😊 det var riktigt mumsigt…

  2. Susann skriver:

    Lägger du kycklingen i en torr crock pot, ingen vätska alls?

  3. Sofia skriver:

    Hej! Vilken härlig samling av recept. En riktig guldgruva!! Jag har en 5,7-liters Crock Pot som jag köpt begagnad (men den var knappt använd av tidigare ägare). När jag tillagat två hela kycklingar i den samtidigt i 6-8 timmar på låg så har de kokat sönder och samman, alltså man kan bara plocka upp ben och köttbitar utan att de hänger ihop det minsta. Det är precis som att värmen är felinställd från början. Eller vad tror du? Man ska väl kunna tillaga så länge utan att det blir så?
    Bästa hälsningar
    Sofia

    1. Linda skriver:

      Hej Sofia 😊 välkommen till slökokningens underbara värld. Det beror lite på storleken på kycklingen. Om de faller sönder helt så har de nog gått lite för länge. Korta ner tiden nästa gång så blir det nog toppen 👍

    2. Linda skriver:

      Hej Sofia 😊 förlåt för sent svar. Det kan var lite klurigt att sätta en tid på hel kyckling då de ofta är väldigt olika stora och om de är mycket vatten tillsatt i kycklingen. Är kycklingen liten och ekologisk så kan man minska tiden rätt rejält..

  4. Tina skriver:

    Hej, jag har en crockpotExpress. Kan man köra med öppet lock på den också för att få krispigt skinn?

Lämna ett svar till Sana Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *