Crockpot – Den grymmaste bolognesen EVER!

Köttfärssås i crockpoten blir så löjligt gott att det är svårt att gå tillbaka till att göra den på mugglarsättet. Magin startar när allt får stå och koka ihop sig i massa timmar och smakerna bara exploderar…

Följ mig även på Instagram (mer matlagning i vardagen) och på Facebook

Oftast när jag lagat bolognese så slänger jag i det jag hittar och glömmer vad jag hade i, men idag var jag noga med att skriva ner vad jag hade i och tur det, för detta var kanske den godaste köttfärssåsen jag gjort  (och jag har gjort måååååånga). Så gör den bara!

Spagetti Bolognese:
4 stora vitlöksklyftor
1 kg köttfärs
2 buljongtärningar (1 kött och 1 mörk oxbuljong)
2 burkar krossade tomater
1 dl tomatpuré
1 tsk socker
1 msk äppelcidervinäger
1 lagerblad
1, 5 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1, 5 tsk salt
svartpeppar

Gör så här:
Blanda först tomatpure med kryddor och vinäger. Blanda ner tomatkross och rör om. Fräs köttfärsen i stekpanna eller direkt i din Crock-Pot om du har den funktionen. Lägg ner resten av ingredienserna i din Crock-Pot och sätt på låg i 6-8 h.
Servera med tagliatelle och färskriven parmesanost och en god sallad

Tips
– Vill man ha lök i så går ju det utmärkt, fräs dock löken först, annars tycker jag det kan bli en lite konstig eftersmak av löken
– Du kan variera vinägern till vitvinsvinäger eller balsamvinäger för lite olika smak

20 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Ingelstedt skriver:

    Bra recept, ska provat det ! Jag brukar låta bli att bryna färsen, lägger i den direkt i crocpoten.
    Sen finfördelar jag den efter ett par timmar. Helt ok !

    1. linda skriver:

      Det låter ju kanon att slippa bryna! Det minskar prepp tiden avsevärt. Ska prova och se om det blir någon skillnad. .. bra tips!

      1. Cecilia skriver:

        Har du provat någon gång utan att bryna? Resultat? 😊

        1. linda skriver:

          Hej Cecilia
          Jag har provat att inte bryna köttet en gång och tyckte inte det blev lika gott. Men det gick betydligt fortare så om man har tidsbrist så kan man prova 😊😊

  2. Henrik skriver:

    Med enbart 500 g köttfärs, skulle du halvera allt eller bara tomater och buljong?

    1. linda skriver:

      Jag skulle nog halvera allt och krydda extra på slutet isåfall
      😊

  3. Johan skriver:

    Hejsan! Rent generellt ifall jag ska halvera ett recept från 8 portioner till 4, då ska jag väl halvera tillagningstiden i crockpoten också?
    Vänliga hälsningar

    1. linda skriver:

      Hej Johan
      Du kan absolut minska tillagningstiden, är inte samma mängd som ska värmas upp 😊

  4. Ann-Louise Coleman skriver:

    Ska vitlöksklyftorna läggas i hela eller pressar man dem.

    1. Linda skriver:

      Jag finhackar dem och fräser med löken 👍😊

      1. Linnea skriver:

        Precis stoppat ner allt i pottan när jag såg den här kommentaren – ska det vara lök i?🙈 stod inte i receptet 😂

        1. Linda skriver:

          Man kan ha lök och man kan hoppa över, det står lite konstigt i receptet, ska fixa det 😊👍

  5. Annica skriver:

    Hej
    Det stod inget om lök i receptet?!
    Hur mycket för en halv sats?
    Med vänlig hälsning,
    Annica

Lämna ett svar till Cecilia Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *