Köttfärssås med skogschampinjoner, timjan och svartvinbär i slowcookern

Detta blev en hit för hela familjen! Jag skulle kunna göra en hel bok om enbart köttfärsåser 😂 det blir aldrig tråkigt och det uppskattas hos även lite kräsnare barn. Här tog jag skogschampinjoner, men det går lika bra med vanliga champinjoner eller kantareller om du börjar gå ut i skogen på svampjakt 🙂 med timjan och svartvinbärssaft så får den en härligt vild smak.

Hösten är full av roliga happenings!

Den 10 september är jag i Växjö på MAT i småland om du har vägarna förbi. Sen är det dags för både Slowcookingdagen och bokmässan den 22-25 sep där jag också släpper min tredje slowcookingkokbok 🤩

Köttfärssås med skogschampinjoner, timjan och svartvinbär i slowcookern

1 kg nötfärs
3 förp krossade tomater à 400 g
ca 15 champinjoner, skurna i fjärdedelar
3 msk tomatpuré
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
3 köttbuljongtärningar
1 msk balsamvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk koncentrerad svartvinbärssaft
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

  • Bryn nötfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
  • Sänk värmen och bryn lök och vitlök några minuter,
  • Lägg ner färs, lök, vitlök, champinjner och resten av ingredienserna och rör om.
  • Kör på LÅG i 8- 10 h eller HÖG i 6- 7 h.
  • Servera med kokt pasta och riven ost.


Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!

Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här

Leker med olika maträtter för omslagsbild till nya kokboken

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är slowcookerkokbok-1152x1536282297789852135621448087..jpg


2 comments on “Köttfärssås med skogschampinjoner, timjan och svartvinbär i slowcookernAdd yours →

  1. Köttfärssåsen var jättegod, helt annan smak än ”vanlig”. Lång tillagningstid tog fram helt andra smaker. Tack.
    Ser fram emot din nya bok.
    Filmjöksbröd gör jag ofta. Så gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.