Långjäst foccaia i ugnsform

Detta blev verkligen bra och var så enkelt! Jag blandade ihop en deg, lät den jäsa över natten direkt i ugnsformen och sedan bara gräddade på morgonen 🤩🤩

Denna är det perfekta brödet till soppa, gryta, kräftskiva, sallader… allt! Och det är superbilligt att göra.. win på det mesta alltså 😊😊

Långjäst focaccia i ugnsform
3 krm torrjäst
5 dl kallt vatten
2 1/2 tsk salt
9 dl vetemjöl
1,5 dl durummjöl
1 msk olivolja

Topping:
Olivolja
Flingsalt

Gör så här:

  • Häll ner torrjästen i en bunke tillsammans med mjöl och salt. Låt stå 10 minuter för att aktivera jäste
  • Häll ner vatten och blanda och knåda degen tills den blir fin.
  • Häll 1 msk olivolja i en ugnsform och smörj formen.
  • Lägg ner degen och tryck ut den i formen. Täck över med plastfolie eller några annat som täcker formen och låt jäsa i rumstemperatur i ca 8-9 h.
  • PÅ morgonen, ringla över olivolja och tryck ner fingrarna på några ställen (här kan du trycka ner oliver eller fetaost om du vill)
  • Strö över flingsalt
  • Grädda i 225 grader i 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Skär upp i bitar direkt i formen och servera.

Andra brödrecept

Filmjölksbröd med rågsikt, havregryn och aprikoser
Filmjölksbröd i slowcookern
Underbart bröd i slowcookern
Den bästa limpan någonsin
Busenkla frukostfrallor

Ny kokbok i höst 🤩 Kom i form med din slowcooker!
Jajamensan, det är klart det kommer en till kokbok! Denna gång tar jag avstamp i mångas önskan att kaloriberäkna recept och hålla ner på kalorierna. Läs mer om den nya kokboken här

Leker med olika maträtter för omslagsbild till nya kokboken

Slowcookingkokböcker
Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus

2 comments on “Långjäst foccaia i ugnsformAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *