Slowcooking/tryckkokning- Biff stroganoff

Detta är en klassisker av ett skäl- den är SÅ GOD! Enkel och laga och inga krångliga ingredienser. Detta är också en perfekt lunchlåderätt för att följa upp mitt tidigare inlägg om lunchlådor. Jag slår på grädde och/eller créme fraiche och maizena 30 minuter innan servering och kör den på hög.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Biff stroganoff
6-8 portioner

1 kg nötkött i bitar (idag tog jag lövbiff)
2 st gula lökar, skivade
1 msk smör
20 champinjoner i bitar
1 tsk äppelcidervinäger
1,5 tsk kinesisk soja
1 Pressad vitlöksklyfta
1, 5 msk kalvfond eller oxfond
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar

På slutet

2 msk maizena redning
3 dl crème fraiche eller grädde (jag brukar köra 50/50 för det gillar jag bäst 😊)

Gör så här:
Börja med att skiva löken och skära champinjonerna i bitar. Bryn dem i lite smör på medelhög värme så löken blir lite galnsig.

Krydda köttet med saltet, cayennepeppar och paprikapulvret och bryn köttet i omgångar i en stekpanna eller i din Crock-Pot.

Lägg i resten av ingredienserna (utom grädde eller creme fraiche och maizena) och kör:

  • LÅG i 6-7 h
  • HÖG i 4-5 h.
  • MEAT/STEW i 20 min (tryckkokning)

Häll i grädde eller creme fraiche och maizenablandning (du tar 2 msk maizena och typ 0,5 msk vatten och blanda runt). Sätt på HÖG och låt bli varm. Servera med ris och en fräsh sallad.

Viktväktare: Vid 8 portioner och med Milda Mat 4 % eller mini fraiche 5 % så bli grytan 3 SP. Lägg till för ris

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

10 comments on “Slowcooking/tryckkokning- Biff stroganoffAdd yours →

  1. Jättegott och mört! Tog grytbitar. Mycket svampsmak men gillar man svamp så är det toppen. Kryddade lite mer efteråt också. Räckte till 7 port. Två tummar upp! 🙂

    1. Ja, jag har den funktionen på mina Crock-pots. Går dock i te om man har t ex keramikgryta… Då får man steka i stekpanna 👍😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *