Crock-Pot-Biff stroganoff

Detta är en klassisker av ett skäl- den är SÅ GOD! Enkel och laga och inga krångliga ingredienser. Detta är också en perfekt lunchlåderätt för att följa upp mitt tidigare inlägg om lunchlådor. Jag slår på grädde och/eller créme fraiche och maizena 30 minuter innan servering och kör den på hög.

Biff stroganoff
6-8 portioner

1 kg nötkött i bitar (idag tog jag lövbiff)
2 st gula lökar, skivade
1 msk smör
20 champinjoner i bitar
1 tsk äppelcidervinäger
1,5 tsk kinesisk soja
1 Pressad vitlöksklyfta
1, 5 msk kalvfond eller oxfond
2 dl vatten
2 msk maizena redning
3 dl crème fraiche eller grädde (jag brukar köra 50/50 för det gillar jag bäst 😊)
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar

Gör så här:
Börja med att skiva löken och skära champinjonerna i bitar. Bryn dem i lite smör på medelhög värme så löken blir lite galnsig. Krydda köttet med saltet, cayennepeppar och paprikapulvret och bryn köttet i omgångar i en stekpanna eller i din Crock-Pot. Lägg i resten av ingredienserna (utom grädde eller creme fraiche och maizena) och kör på låg i 6-7 h eller hög i 4-5 h. Häll i grädde eller creme fraiche och maizenablandning (du tar 2 msk maizena och typ 0,5 msk vatten och blanda runt). Sätt Crock-Poten på hög och låt bli varm. Servera med ris och en fräsh sallad.

Viktväktare: Vid 8 portioner och med Milda Mat 4 % eller mini fraiche 5 % så bli grytan 3 SP. Lägg till för ris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *