Biff och halloumistroganoff- veckans Cooprecept

Veckans Coop Folkparkenrecept är en fantastiskt god Biff stroganoff eller en Halloumistroganoff. Välj antingen köttvarianten eller den vegatariska eller varför inte göra båda 🙂

Såklart kan du laga den i din slowcooker, här finns recept på biff stroganoff. Om du vill göra den med halloumi så följ receptet men ha i stekt halloumi på slutet istället.

Missa inte att följa mig på Instagram och Facebook
Slowcookerkokbok kommer i november

Biffstroganoff
4 portioner
500 g lövbiff, Änglamark
1 gul lök
8-10 champinjoner
5 dl matlagningsgrädde, COOP
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 tsk Garlic paste, Santa Maria
1 tsk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
Gör så här:

  • Hacka lök och skär champinjonerna i mindre bitar
  • Skär köttet i mindre bitar
  • Stek lök och svamp på medelhög värne i några minuter
  • Lyft ur lök och champinjoner och höj värmen, stek köttet så den får lite yta
  • Lägg tillbaka lök och champinjoner tillsammans med köttet
  • Häll på grädde och smula över buljongtärningen och häll i tomatpuré, Garlic Paste och
    balsamvinäger, rör om och låt koka på medelhög värme i ca 5-7 minuter.
  • Krydda med salt och peppar

Halloumistroganoff
4 portioner
2 pkt halloumi, COOP
1 gul lök
8-10 champinjoner
5 dl matlagningsgrädde, COOP
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 tsk Garlic paste, Santa Maria
1 tsk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
Gör så här:

  • Hacka lök och skär champinjonerna i mindre bitar
  • Skär halloumin i mindre bitar
  • Stek lök och svamp på medelhög värne i några minuter
  • Lyft ur lök och champinjoner och höj lite, stek halloumiosten så den får lite färg
  • Lägg tillbaka lök och champinjoner tillsammans med halloumin
  • Häll på grädde och smula över buljongtärningen och häll i tomatpuré, Garlic Paste och
    balsamvinäger, rör om och låt koka på medelhög värme i ca 5-7 minuter.
  • Krydda med salt och peppar

En kommentar Skriv kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *