Crockpot- Hela dagen Chili con carne 

den

Många efterfrågar mat som kan sättas på tidigt och är klar när man kommer hem. Chili con carne är en suverän sådan rätt då den bara blir bättre och bättre ju längre den står. 

Spiskummin och kanel ger denna rätt en underbar smak och chilin kan du justera efter tycke.

Gör en stor sats och du har luncher att ta med hela veckan. 😊😊

Chili con carne

800 g köttfärs

2 pkt vita bönor

2 burkar krossade tomater

2 köttbuljongtärningar, smulade (jag tar oftast 1 mörk oxbuljong och 1 köttbuljong)

4 vitlöksklyftor- hackade

3 msk tomatpure

1 msk balsamvinäger

1 msk kinesisk soja

2 tsk salt

1- 2 tsk chilipulver (beroende på hur stark man vill ha den)

1 tsk spiskummin

1, 5 tsk kanel

Gör så här:

Häll ner tomatkross tillsammans med alla ingredienser utom köttfärsen. 

Bryn köttfärsen om du tycker det är gott (jag föredrar det för smakens skull) och häll ner den i pottan och rör om ordentligt.

Kör på låg i 7-9 h eller hög i 3-4 h (låg är att föredra för smakens skull)

Servera med ris och en krispig sallad med fetaost.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva Persson skriver:

    Hej en enkel fråga, varför hacka vitlöken och inte pressa den?

    Tack

    Eva

    1. linda skriver:

      Hej Eva
      Det är en liten personlig smaksak. Om du hackar den så blir den inte lika skarp i smaken och du kan ha mer i. Pressar du den så får du en skarp vitlökssmak och du får halvera antalet vitlöksklyftor. Lycka till 😊👍

  2. Carro skriver:

    hej! ska prova göra den här! men tror du att det går lika bra med andra typ bönor? vi gillar svart bönor helst hemma, eller är de för små?

    1. linda skriver:

      Hej Carro
      Har inte provat med andra bönor men det går nog utmärkt 😊. Prova och berätta hur det blev.. lycka till 👍

  3. Michael skriver:

    Detta var jättegott! Tack! 🙂

    1. linda skriver:

      Åh vad roligt att höra 😊👍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *